Det beste jeg vet med Fetisha Williams

7. mai 2021Aktuelt
MATGLAD: Fetisha Williams liker å lage mat som skal godgjøre seg i flere timer, og inviterer gjerne venner over på middag.
MATGLAD: Fetisha Williams liker å lage mat som skal godgjøre seg i flere timer, og inviterer gjerne venner over på middag.
Foto: Hallgeir Vågenes
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Vinneren av årets Camp Kulinaris hater bacalo, elsker fancy mat og går heller sulten enn å spise bare for å spise.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet Too Good to Go-sjef Ann-Kristin Raknes Pfründer, kokebok-forfatter Kristoffer Kaayne Kaalsaas og skuespiller Evy Kasseth Røsten. Denne gangen har vi tatt en prat med årets vinner av realityprogrammet Camp Kulinaris – Fetisha Williams.

– Hvordan var det å vinne Camp Kulinaris?

– Det var helt sykt. Jeg trodde ikke jeg kom til å vinne. Jeg hadde ikke så stor selvtillit på finaledagen. Jeg har jo ikke vunnet et skrapelodd en gang, så det var veldig spesielt å stikke av med den seieren, sier Fetisha Williams til Godt.no.

Under store deler av årets sesong strålte hun av selvsikkerhet. Gjentatte ganger tok hun styringen på kjøkkenet og beviste at hun har forståelse for matkunsten. For er det ett sted hun føler seg trygg, er det på kjøkkenet og mat har hun alltid interessert seg for.

– Jeg har vært matentusiast så lenge jeg kan huske. Jeg er en person som heller går sulten enn å spise noe bare for å spise noe. Hvis jeg har en craving, så er det det jeg skal ha. Jeg spiser ikke for energi, jeg spiser for kos.

Men matinteressen kommer ikke fra ingensteds.

– Pappa har vært kokk i 20 år, innrømmer hun.

– Tror du hans interesse for mat har smittet over på deg?

– Absolutt! Han lagde jo veldig mye mat da jeg var liten, og jeg har alltid hengt over grytene hans og spurt «hva lager du her?» og «hva er dette?»

I senere tid har hun ofte prøvd å gjenskape måltidene han har laget og servert det til sine venner. Når hun har tid til overs, bruker hun gjerne den tiden på kjøkkenet til å utforske nye retter.

– Hva er din favorittfrokost?

– Jeg elsker egentlig middagsrester. Egg og bacon er også en vinner, og så er jeg sykt glad i havregrøt.

– Og din favorittmiddag?

– Akkurat nå om dagen så har det vært smørflyndre, og så har jeg spist veldig mye reinsdyr.

– Har du en favorittdessert?

Jeg er veldig glad i ostekake og chocolate-chip cookies og vaniljeis. Komboen kjeks og vaniljeis er insane. Det er søtt, salt..

– Hva er favorittkaken din?

Ostekake og key lime pai. Jeg spiser key lime pai på våren og sommeren. Ostekake kan jeg spise hele året. Jeg har bestilt to ostekaker til bursdagen min, faktisk ... haha.

– Hva er den beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Jeg elsker surt godteri. Så liker jeg ostefat. Jeg pleier å kjøpe inn småoster. Lager meg en frokosttallerken med forskjellige småoster ... Og Pepsi Max, det har blitt en nødvendighet. Tom Nordlie drikker bare Pepsi Max, og på grunn av han ble jeg bitt av basillen.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

Alt som er lagd med kjærlighet. Jeg liker alt, så lenge det er godt laget. Jeg er veldig glad i julemat. Det synes jeg er sykt digg. Pinnekjøtt og ribbe ... Jeg spiste pinnekjøtt senest for en måned siden. Jeg glaserte den med chili, sitron, appelsin og honning, serverte med salat og tzatsiki på siden. Sykt digg!

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Alt utenom dessert. Jeg er ikke så glad i å lage dessert. Sitronkake og cookies er det eneste jeg kan lage.

– Har du en favorittsesong?

Vår og høst. Om våren tar man bort julematen. I tillegg synes jeg det er digg med gryter og heavy mat.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

Jeg har alltid ost og ingredienser til å lage en burger. Burger er egentlig favoritten min.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

Stekepanne og vinåpner, haha.

– Hva hører du på når du lager mat?

Det kommer an på humøret, men jeg er veldig glad i disco. Sykt glad i disco. Og jazz.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

Peanuttbutter and jelly. Det tror jeg faktisk det må være.

– Hvor vil du helst reise?

–Jeg har ikke vært i Italia før. Jeg vil veldig gjerne dra til Italia og spise pasta. Pasta og karbohydrater.

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

Dessverre spiser jeg ganske fancy. Jeg kjøper ikke frossenpizza og sånt. Når jeg er alene så liker jeg å ha litt matprosjekter. Langtidsgryter, lammebiffer.. Så legger jeg det ut på Instagram, så får jeg førstemann som kommenterer til å komme å spise sammen med meg. Jeg gjør mest når jeg er alene, for da har jeg tid.

– Hvor går du helst ut og spiser?

Det er så lenge siden jeg har vært ute å spist, så jeg husker jo nesten ikke.. Men jeg er veldig glad i Trattoria Populare på Grünerløkka. Brutus på Tøyen er også et favorittsted, der får man norsk mat på en modernisert måte og med mer edge.

Hva spiser du aldri?

Det er bare to ting jeg ikke liker. Bacalao og kapers. Men på Camp Kulinaris lærte jeg meg å like kapers, men jeg hater fortsatt bacalao.

Publisert: 07.05.2021 kl. 13:57
Oppdatert: 19.07.2021 kl. 11:19


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?