De mest populære Godt-oppskriftene i 2020

3. januar 2021Aktuelt
TOPP TI: Fra kremet kyllingpasta til hjemmelaget softis - vi har samlet oppskriftene dere lesere likte aller best på Godt.
TOPP TI: Fra kremet kyllingpasta til hjemmelaget softis - vi har samlet oppskriftene dere lesere likte aller best på Godt.
Foto: Sara Johannessen Meek

Hele Norge bakte mer enn vi pleier, skal vi tro denne listen. Her er lesernes favorittoppskrifter på Godt i året som gikk.

Våren 2020 så vi på Godt at Norge drakk dalgonakaffe, bakte surdeigsbrød og prøvde seg frem på kjøkkenet som aldri før. Mel og gjær ble revet vekk fra hyllene i mars. Det var tydelig at mer hjemmetid ga bakeboom.

I år som i fjor og året før der igjen har vi samlet de mest populære oppskriftene på Godt. Det er flere gjengangere som ikke har mistet sin popularitet i året som gikk, men også helt ferske oppskrifter og andre nykommere falt i smak hos leserne.

Med unntak av frokostfavoritten over alle frokostfavoritter og pastamiddager, er det søtsaker som boller, is og kaker som dominerer topp ti-listen for 2020.

10. plass: Påskekake med appelsin og gulrot

Nederst på listen finner vi en kake som var ny for året på Godt, men rakk å bli en favoritt for mange i påsken. Den enkle påskekaken får en nydelig appelsinsmak med appelsinsaft i både deigen og glasuren, i tillegg til at den dynkes med mer appelsinsaft etter steking. Med revet gulrot i blir den også ekstra saftig.

9. plass: Sjokoladekake i langpanne

En sjokoladekake i langpanne går aldri av moten - det samme gjelder denne oppskriften til Krem.no-Elin, som har vært på Godt siden 2013. Denne kaken lager du virkelig på 1–2–3. Den blir ikke høy som andre langpannekaker, men den er perfekt om du liker supersaftig sjokoladekake.

8. plass: Kanelsnurrer

Fersk gjærbakst med kanel i svingene er ikke bare forbeholdt kanelbollens dag i oktober. Duften av nybakte kanelboller tar vi gjerne hele året. Denne klassiske oppskriften er den mest populære kanelbolle-oppskriften på Godt. Ikke rart siden resultatet er store, myke boller fylt med masse smør, sukker og kanel.

7. plass: «Verdens beste boller» fra Det søte liv

Denne grunndeigen bruker Kristine Ilstad som et utgangspunkt til ulik bollebakst, for eksempel på nevnte kanelsnurrer. Oppskriften duger også mer enn godt nok som «bare» hveteboller. Både ingrediensene og fremgangsmåten her er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, hvor sukkeret er byttet ut med melis og væsken skal gis et oppkok før den avkjøles. Det søte liv-Kristine kaller bollene ikke uten grunn for «verdens beste boller» - de blir nemlig lette og luftige som ingen andre.

6. plass: Softiskake

Iskake er alltid en god ide til festlighetene på våren og sommeren. Denne nykommeren, signert vår bakebidragsyter Kristine Ilstad, ble raskt populær i forkant av 17. mai. Med kjeksbunn, myk vaniljeis og toppet med sjokoladestrøssel er det som å spise softis i kakeform.

5. plass: Kremet pastasalat

Blant nykommerne på topp ti-listen dukker det opp en gjenganger på femteplass. Pastasalat er supert både på koldtbordet og til lunsj. De kan dessuten varieres i det uendelige. Godts mest populære pastasalat er basert på en kremet saus med lettrømme, majones, lake fra sylteagurk og finkuttet sylteagurk.

4. plass: Brownie med ostepop

En overraskende kombinasjon som Godt-redaksjonen oppdaget på Instagram-kontoen til @bollefrua på våren. Vi er dog ikke overrasket over at den ble en hyppig besøkt oppskrift. Kombinasjonen av søtt og salt er tross alt ganske uimotståelig. Og om du liker brownie og ostepop, hvorfor ikke slå det sammen til én deilig kake?

3. plass: Hjemmelaget softis

For første gang har denne oppskriften funnet veien til listen og debuterer på topp tre. For hvem elsker ikke softis? Og med denne oppskriften kan du faktisk lage hjemmelaget softis ved hjelp av isbiter eller snø og salt (som legges i en egen pose). Til selve isblandingen trenger du kun fløte, melk, sukker og vaniljesukker. For å få softis-konsistensen må du imidlertid riste godt og lenge nok før du kan nyte den myke isen.

2. plass: Kremet pasta med kylling

Denne populære middagsretten laget av vår huskokk Lise Finckenhagen har hatt et saftig opprykk - fra nederst på topp ti-listen i fjor til andreplass i år. Med kylling, bacon, fløte og parmesan er den nydelig på smak, og middagen passer like godt til hverdags som til helgekosen.

1. plass: Sunne bananpannekaker

Helt på toppen troner denne ubeseirede oppskriften som også var helt øverst i fjor, og har vært på lesernes favorittliste i flere år. Ida Gran-Jansens sunne bananpannekaker er ikke bare gode til frokost eller kvelds, men også en ypperlig måte å bruke opp de overmodne bananene på.

Publisert: 03.01.2021 kl. 05:00


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?