Spås stjerne i Michelin-guiden: – Veldig hyggelig

STJERNER I SIKTE: Heidi Bjerkans restaurant Credo kan få sin(e) første stjerne(r) under Michelin-utdelingen mandag kveld. Foto: Therese Alice Sanne/VG
STJERNER I SIKTE: Heidi Bjerkans restaurant Credo kan få sin(e) første stjerne(r) under Michelin-utdelingen mandag kveld. Foto: Therese Alice Sanne/VG
Maria Tveiten Helgeby

Heidi Bjerkan sier at de som spiser på Credo er med på å skape restaurantmodellen.

Mandag klokken 18 går utdelingen av de gjeve Michelin-stjernene av stabelen i Århus, Danmark. Da vi i forrige uke spurte ekspertene om hvem de trodde kom til å få stjerner, ble Heidi Bjerkans restaurant Credo trukket fram som et verdig valg.

– Jeg heier litt på Trondheim i år. Jeg håper både Fagn og Credo får en stjerne, egentlig så håper jeg på to til Credo. Jeg vet hvor utrolig hardt de jobber. Heidi Bjerkan har flyttet i et nytt og utrolig lokale. Jeg vet hva de holder på med, og det står utrolig stor respekt av det de får til. Jeg syns de fortjener å få betalt for alt det harde arbeidet de har lagt ned, sier hun, sa kjøkkensjef ved Røst Teaterbistro, Mette Beate Evensen.

Les også:
Michelinmennene

VGs restaurantanmelder, Erik Fosnes Hansen, mente også Credo kanskje hadde mulighet til å få flere enn én stjerne.

Heidi Bjerkan synes det er hyggelig å bli trukket fram som forhåndsfavoritt.

– Det er veldig hyggelig at så mange heier og har tro på Credo. Særlig siden dette ikke bare er en restaurant, men et forsøk på en sirkulær modell, når det kommer til råvarer og ressurser og ren økonomi, skriver Bjerkan i en kommentar til Godt.

Hun trekker fram at de som spiser på restauranten, er på å muliggjøre nettopp dette.

– De er indirekte med på å dyrke grønnsaker vi før trodde var umulig i Orkdal, og sammen gjøre jordsmonnet sakte men sikkert bedre.

Restauranten høstet lovord da VGs anmelder besøkte restauranten i fjor.

«Restaurant Credo flytter grenser, ikke bare for restaurantlivet i Trondheim, men for norsk kjøkkenkunst,» skrev anmelderen da, og trillet terningkast 6.

Nyåpningen av Credo gikk dog ikke smertefritt. Åpningen ble utsatt, noe som førte til at ansatte sluttet. I et stort intervju med Godt i desember fortalte Bjerkan at det var en tøff periode, men at 2018 har vært «magisk».

Fagn i Trondheim, som ligger i Credos gamle lokaler, spås en stjerne. Det gjør også A l'aise og Bokbacka i Oslo, samt Tango i Stavanger.

Les anmeldelsene våre her:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?