Vil produsere kjøttfritt bacon
I løpet av de siste årene har det kommet utallige kjøttfrie alternativer, og nå ser det ut til at en ny versjon av plantebasert bacon kan være på vei.
For er du en av dem som kanskje har vurdert å gi opp kjøtt, men søndagsfrokosten bestående av egg og bacon er høyt verdsatt? Og er du ikke spesielt tilhenger av alternativene som allerede finnes, er kanskje løsningen like rundt hjørnet.
Det plantebaserte selskapet Beyond Meat, som lager anerkjente kjøttfrie alternativer, jobber nemlig med å lage «fake» bacon og biff.
CNN skriver at administrerende direktør i selskapet, Ethan Brown, forteller at de to produktene er en del av selskapets langsiktige innovasjonsinnsats, men at varene fremdeles er under utvikling.
Direktøren kunne ikke fortelle når produktene vil være ferdige, og at det derfor er uvisst når «fake» bacon og biff vil nå butikkhyllene.
I en kommentar til kanalen fortalte også Brown at selskapets forskerteam trenger et «overraskende gjennombrudd» om de skal lansere produktet i nær fremtid.
Men fortvil ikke, mens vi venter på at Beyond Meat sitt kjøttfrie bacon skal ankomme markedet, finnes det allerede flere andre alternativer du kan prøve. Blant annet har Morningstar Farms vegetar-baconstrimler som er laget av eggevitte, soyabønneolje, soyaproteinkonsentrat, hvete og vegetabilsk protein. Globalmeat news melder også at Vivera skal lansere 100 % fettfri vegansk bacon i Sainsbury's butikker i Storbritannia. I tillegg kan du prøve deg på rispapirbacon hjemme.
Kraftig økning
Flere og flere ønsker å redusere kjøttinntaket både av helse- og miljømessige årsaker, og Godt har før nevnt at ifølge Meny er det ingen varegrupper som vokser så kraftig som vegetarprodukter. Dette gjenspeiler seg hos dagligvarekjeden for sommeren, da salg av ferske vegetarburgere nærmest har doblet seg fra samme periode i fjor – med en økning på 93 prosent i perioden mai til juli.
Så at det er et marked for kjøttfrie alternativer er det ingen tvil om, og Beyond Meat rapporterte omsetning for 40,2 millioner dollar i første kvartal – en økning på 215 prosent fra samme periode året før, skriver CNN.
Gjennom flere år har det kjøttfrie selskapet jobbet med å gjøre produktene så lik og god som vanlig kjøtt. Og i tillegg til å utvikle nye produkter jobber også selskapet med forbedre allerede eksisterende produkter, som for eksempel burgeren. CNN skriver at burgeren nå lages med kokosnøttolje og kakaosmør for å lage produktet enda mer likt kjøtt.
Dyrket på laboratorium
Men det er ikke bare alternativer til kjøtt som kommer på markedet. Nå kommer nemlig også «fisk» som ikke er fisk, dyrket i laboratorium for å spare miljøet. Lurer du på hvordan dette lar seg gjøre har Godt tidligere skrevet om dette.
Publisert: 29.07.2019 kl. 14:35
Lag deg en gratis konto