Lanserer kjøttfri Whopper i Europa

12. november 2019Aktuelt
TIL EUROPA: Burger King lanserte mandag en plantebasert burger i 25 land i Europa.
TIL EUROPA: Burger King lanserte mandag en plantebasert burger i 25 land i Europa.
Foto: Foto: AFP
Knut Arne Hansen
Knut Arne Hansen

Tirsdag lanserer Burger King en plantebasert versjon av flaggskipet Whopper i 25 europeiske land.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

I en pressemelding opplyser Burger King at Norge er blant de 25 landene den nye kjøttfrie burgeren lanseres i.

– Vi er svært stolt over å kunne presentere den plantebaserte Rebel Whopper. Dette er en nyhet veldig mange har ventet på. Lanseringen gjør oss til landets største tilbyder av plantebasert burger i restaurant, forteller markedssjef i Burger King Norge, Heidi Moss i pressemeldingen.

Burgeren har fått navnet «Rebel Whopper», og skal produseres av The Vegetarian Butcher, som ble kjøpt opp av Unilever Plc i 2018. The Vegetarian Butcher produserer også plantebasert kylling, pølser og tunfisk.

Unilever, som har hatt drift i Norge i flere tiår, skal levere den kjøttfrie burgeren til over 2500 Burger King-restauranter rundt om i Europa.

– Forventninger om plantebaserte produkter har økt de siste årene, å forsøke og imøtekomme den etterspørselen er viktig, sier David Shear, som er Burger Kings sjef i Europa, Midtøsten og Afrika.

«Rebel Whopper», som blant annet ble testet i Sverige i sommer, blir ikke å regne som vegansk, ettersom den lages sammen med andre kjøttprodukter og inneholder majones, skriver Bloomberg.

– Akkurat nå konsentrerer vi oss om lanseringen av denne, men vi ser helt klart potensialet for å utvide tilbudet, sier Shear.

Den plantebaserte burgeren som nå lanseres i Europa er ikke den samme som den svært populære amerikanske versjonen, som har navnet «Impossible Whopper». Dette fordi den inneholder genmodifiserte ingredienser, som ennå ikke er godkjente i Europa. Ifølge New York Times har Burger King søkt om å få den godkjent.

Publisert: 12.11.2019 kl. 04:28
Oppdatert: 12.11.2019 kl. 07:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?