Slik har du aldri sett makroner før

29. mars 2017Aktuelt
FOTOGENE: Bakeriet Honey & Butter har blitt Insta-famous for sine detaljerte figurmakroner. Foto: Honey & Butter/@honeyandbutter
FOTOGENE: Bakeriet Honey & Butter har blitt Insta-famous for sine detaljerte figurmakroner. Foto: Honey & Butter/@honeyandbutter

Nå kan du spise både Totoro og enhjørninger.

Vi har tidligere skrevet om triksene for å lage perfekte makroner, hvordan selveste Pascal Dupuy lager makroner og hva som må til for å lage vaniljemakroner med sjokoladefyll. Nå står «figurmakroner» på menyen.

Instagramkontoen @honeyandbutter, som tilhører California-bakeriet Honey & Butter, har over 116 000 følgere.

Bakeriet spesialiserer seg på intrikate figurmakroner som hånddekoreres med makronrøre i forskjellige farger. De bruker med andre ord ikke glasur eller fondant for å gi makronene sitt distinkte utseende.

- Jeg har laget disse figurmakronene siden midten av 2014, og lærer sakte men sikkert bort teknikkene mine til noen av de ansatte, skriver makronmaker og butikkeier Leanne Pietrasinski i en mail til Godt.

Kawaii

Makronene er formet som alt fra den japanske tegnefilmfiguren Totoro og Pokémon-favoritten Pikachu, til pandaer og corgi-er.

- De er basert på ting jeg elsker selv, som anime, videospill, populærkultur, dyr og alt annet relatert til kawaii-kultur («kawaii» betyr «søt» på japansk, journ. anm.). Mange av makronene jeg lager er også inspirert av forskjellige kunstnere, forteller Pietrasinski.

Hun fortsetter:

- Det er vanskelig å lage en figur som jeg ikke har en tilknytning til. Det er personlig for meg å lage disse makronene. Hvis jeg ikke liker eller er kjent med figuren, blir det mye vanskeligere å tolke den over til en makron.

Null glasur

En av tingene som skiller disse makronene fra for eksempel intrikate dekorerte cookies, er bruken - eller rettere sagt den manglende bruken - av glasur.

- Vi dekorerer kun med farget makronrøre både fordi det smaker bedre og fordi det estetisk sett er bedre. De blir heller ikke søte som royal icing (en glasur av melis og eggehvite, journ. anm.) eller uspiselige som fondant, sier makronmesteren.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Siden de ikke bruker glasur, som gjerne holder seg en stund, må bakerne også endre teknikken. Makronrøre er nemlig tidssensitivt og kan fort overmikses.

- Hvis røren ikke blir brukt så fort som overhodet mulig, bryter den sammen. Dermed blir makronen rynkete og oljete, og overflaten rives opp så fort den tas på. Vi må jobbe fort, og planlegge på forhånd hvilke farger som kreves for hvilke figurer så røren ikke blir stående på disken.

Travelt

Siden makronene lages for hånd, varierer det hvor mange de lager per dag.

- Vi lager så mange vi klarer, avhengig av hvor mange ansatte vi har på jobb. Vi baker mye mer i helgene enn i ukedagene, sier Pietrasinski.

Hun fortsetter:

- Vi fyller heller ikke opp unødvendig fordi jeg foretrekker ferske makroner sammenlignet med de klassiske som gjerne står litt, sier bakeren.

Hvilken figur skulle du gjerne sett i makronform? Del i kommentarfeltet under!

Publisert: 29.03.2017 kl. 15:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?