Til hovedinnhold

Kokketalentet Flynn McGarry (19) med norsk inspirasjon

23. februar 2018Aktuelt
FLINK: Kokk Flynn McGarry (her med skuespiller Kiernan Shipka på et event i 2017) har fått mye oppmerksomhet for sitt store talent - og sin unge alder. Nå åpner hans nye heldagsrestaurant, Gem, i New York. Foto: Chris Pizzello/AP
FLINK: Kokk Flynn McGarry (her med skuespiller Kiernan Shipka på et event i 2017) har fått mye oppmerksomhet for sitt store talent - og sin unge alder. Nå åpner hans nye heldagsrestaurant, Gem, i New York. Foto: Chris Pizzello/AP

Bruker teknikk lært på Maaemo, og norsk råvare som første smårett.

JOBBET I NORGE: Flynn McGarry (19) jobbet en periode på den norske stjernerestauranten Maaemo. Foto: Jack Dempsey/AP
JOBBET I NORGE: Flynn McGarry (19) jobbet en periode på den norske stjernerestauranten Maaemo. Foto: Jack Dempsey/AP

I januar skrev vi om Flynn McGarry, som skulle åpne sin første «heldagsrestaurant» som 19-åring.

27. februar åpner restauranten, som skal hete Gem, i New York - og på menyen finner vi flere nikk mot Norge.

I et intervju med New York Magazines matside forteller nemlig McGarry at den første retten man får servert er laget med en teknikk han lærte mens han jobbet på Oslo-restauranten Maaemo - som nylig beholdt sin tredje Michelin-stjerne.

«Det første du får er en liten terte fylt med karamellisert rømme, en teknikk jeg lærte mens jeg jobbet på Restaurant Maimo (sic.) i Norge. Det er en grøt laget av rømme, så vi lager det, men karamelliserer den og putter det i en liten terte. Det er som en mer «earthy» måte å lage den tradisjonelle kaviar og crème fraîche,» forteller han til matsiden.

Krabbe

Etter å ha spist deg gjennom flere småretter, beveger du deg inn til spisesalen, hvor første rett inneholder norsk kongekrabbe:

«Første rett er en stuing av krabbe, vårløk, rose og grapefrukt. Trådene av norsk kongekrabbe ser ut som julienne-kuttet vårløk, det er faktisk braisert vårløk, masse små grapefruktceller som ser ut som krabbeskinn vendt inn for syrlighet, en rose-beurre blanc som gir en lettere tone, og stekt vårløk,» sier han videre.

På menyen finnes også en samling av retter som kalles «the lamb feast», sett på Instagram-bildet under.

Kritikk

På restaurantens hjemmeside kommer det frem at restauranten har to avdelinger: «The Living Room», hvor det serveres kaffe og bakverk, og «The Dining Room», hvor det serveres en meny på 12-15 retter. Prisen er 155 dollar per person, altså omlag 1220 kroner.

Flynn McGarry entret rampelyset allerede som femtenåring da han ble skrevet om av New York Times. Da hadde han tidligere åpnet popup-restauranten «Eureka» i barndomshjemmet i San Fernando Valley, California.

Senere fikk han kritikk innad i kokkemiljøet, da kokken David Santos mente at det å bli kokk var noe man skulle fortjene etter mange år med hardt arbeid. Han ble derfor støtt og fornærmet da mediene kalte McGarry for - nettopp - kokk.

Publisert: 23.02.2018 kl. 15:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?