Grill til mange: Slik griller du høyrygg
Grilling av store kjøttstykker er nesten som en manndomsprøve å regne. Men pokker heller, damer, kan ikke vi også grille mannemat? Klart vi kan! Eneste lille skår i gleden er at du fort kan ta fra mannen en stor dose selvtillit hva grill angår.
Jeg har en forkjærlighet for høyrygg av storfe av god kvalitet. Et rimelig stykke kjøtt med masse smak og godt med fett. Rett og slett et perfekt utgangspunkt når du har mange gjester du skal glede og er klar for et skikkelig grillprosjekt. Og når du har skikkelig god tid.
For du trenger god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis og et digitalt steketermometer. Det er viktig at grillen er nokså tett, og den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Det skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Selv la jeg et termometer oppå kjøttet for hele tiden å ha god kontroll. Unngå å åpne grillen titt og ofte, da det vil føre til temperatursvingninger. Men vær allikevel nøye med å passe på.
Det kan være viktig å merke seg at det faktisk er bedre med litt for kjølig enn litt for varm grill. Lag en «røykpakke» av aluminiumsfolie og fuktet flis for å tilføre en deilig røyksmak. Spesielt hvis du griller på gass vil dette utgjøre hele forskjellen.
Hvis du lurer på om jeg ble fornøyd med resultatet av ukens grillprosjekt, så sier jeg som mannen min: «Fy søren, jenta mi, detta var dritgodt!»