Slik lager du hjemmelagde fiskepinner
Dette er enkel mat for alle. Fiskepinner smaker bedre og blir sunnere når du lager selv.
– Vil du være kreativ kan du jazze dem opp litt. Server som «fish & chips», med potetbåter og kanskje en chilidipp, sier matblogger Ingunn Aspli til Godt.
– Fiskepinner er ikke den mest fargesprakende og smakssterke retten, men de milde og gode smakene sammen med den sprø stekeskorpen gjør dette veldig godt. Og det blir mye bedre når du lager det selv, forteller hun.
– Pass på å rull fiskebitene godt i de tre blandingene slik at stykkene blir helt dekket av pannering. Stek i ekte smør for da får du best stekeskorpe, og stek på medium varme. Hvis man bruker for mye varme blir det raskt brent. Unngå å snu på dem, da kan de dele seg og pannering falle av, understreker Ingunn.
Du kan også lage fiskepinner som taco med koriander og lime, som wrap med urtedressing, eller med fennikel- og agurksalat.
Les bloggen til Ingunn her, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også.
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 4 ss hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 2 egg
- 2 ss melk
- 1 dl griljermel
- 1 ss sesamfrø
- Smør til steking
Ingunn bruker omtrent 30 minutter på å lage fiskepinner
Skjær fisken i strimler med en bredde på 2 cm.
Gjør klar tre skåler. Bland hvetemel, salt og pepper i den første. Pisk sammen egg og melk i den andre. I den tredje tar du griljermel og sesamfrø.
Vend så fiskebitene først i melblandingen, så i eggblandingen og til slutt i griljermelet.
Smelt smøret i pannen og la det bli gyllent på medium varme. Stek fiskepinnene til de er gyllenbrune, omtrent 4 minutter på hver side.
Server med en frisk salat, poteter, råkostsalat eller det du liker best.