Slik pynter du pepperkaker som snøkrystaller

4. desember 2017Aktuelt
PYNTE PEPPERKAKER: Marit Hovland er grafisk designer, og står bak de lekre pepperkakene til høyre. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes
PYNTE PEPPERKAKER: Marit Hovland er grafisk designer, og står bak de lekre pepperkakene til høyre. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes

Bytt ut den klassiske pepperkakepynten med denne lekre (og veldig enkle) snøkrystall-effekten.

Da bildet av snøkrystall-pepperkaken hennes ble delt på Godts Instagram, rant likerklikkene inn. Nå deler hun det snedige (og veldig enkle) pepperkaketrikset som får pepperkakene dine til å se ut som små snøkrystaller.

Lær trikset lenger ned i saken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEKKERT: Ved hjelp av helt vanlig sukker kan du enkelt få en lekker effekt på pepperkakene dine. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes
LEKKERT: Ved hjelp av helt vanlig sukker kan du enkelt få en lekker effekt på pepperkakene dine. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes

Hovland forteller at hun kom på snøkrystall-trikset ved å finne inspirasjon i matbutikken.

– Jeg er veldig glad i å bruke helt vanlige matvarer når jeg pynter - ting som man får kjøpt i alle butikker. Jeg visste jeg ville ha noe som glitret, og da var sukker det nærmeste jeg kom, sier bakebloggeren.

PEPPERKAKE-EKSPERT: Marit Hovland står bak bloggen Borrow my eyes, og vet å lage lekre pepperkaker. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes
PEPPERKAKE-EKSPERT: Marit Hovland står bak bloggen Borrow my eyes, og vet å lage lekre pepperkaker. Foto: Marit Hovland/Borrow my eyes

Snøkrystall-effekten får du ved hjelp av glasur og sukker.

– Start med å finne frem en tallerken, og hell ut godt med sukker på den. Sprøyt ut ønsket mønster med melisglasur på pepperkaken, og jobb litt kjapt så glasuren ikke stivner. Legg pepperkaken på tallerkenen med fremsiden opp og strø over sukker ved hjelp av en skje. Tøm så overflødig sukker tilbake på tallerkenen, og vips - du har en glitrende pepperkake, forteller Hovland.

Ikke melis og vann

Glasuren lager Hovland av melis og eggehvite.

– Jeg får helt fnatt når folk pynter pepperkaker med melisglasur laget med vann. Den vil nemlig ikke stivne ordentlig, og dessuten bli gråaktig, tipser Hovland.

Bloggeren har noen smarte tips til de som ønsker å bli flinkere til å dekorere pepperkaker.

– Det viktigste er å lage skikkelig glasur og lage lite nok hull i posen. Konsistensen på glasuren må være passe: Ikke for tørr og ikke for våt. Når du rører melisen kan du løfte opp en skje med litt glasur og slippe ned i bollen igjen. Hvis den holder formen en liten stund før den sakte sklir ut er du på rett spor, sier Hovland.

Brødposepynting

Hun fortsetter:

– Et lite tips når du skal tegne rette linjer, er å sikte på målet istedenfor å se rett ned der du «tegner» med glasuren. På den måten blir linjen jevnere og rettere. Jeg tror også det er viktig å tørre å prøve nye ting, teste ut ideer man får og bare ha det gøy, tipser bakebloggeren.

Hovland mener du trenger minimalt med utstyr for å dekorere på et høyt nivå.

– Jeg bruker bare vanlige fireliters brødposer som du får kjøpt i matbutikken til å sprøyte ut melisen med. Noen pepperkaker pynter jeg med små sukkerperler eller lignende, og da bruker jeg ofte en pinsett for å plassere dette. Da økes treffsikkerheten, men det går selvfølgelig helt fint å bare bruke fingrene også, sier Hovland.

Legg ut dine lekreste pepperkakebilder på Instagram, og tagg bildet med #godtno. Kanskje vi deler det på Instagram!

Publisert: 04.12.2017 kl. 15:42
Oppdatert: 05.12.2017 kl. 09:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?