Slik pynter du pepperkaker som snøkrystaller
Bytt ut den klassiske pepperkakepynten med denne lekre (og veldig enkle) snøkrystall-effekten.
Vi har tidligere skrevet om grafisk designer og matblogger Marit Hovland, og hvordan du kan pynte pepperkaker som en proff.
Da bildet av snøkrystall-pepperkaken hennes ble delt på Godts Instagram, rant likerklikkene inn. Nå deler hun det snedige (og veldig enkle) pepperkaketrikset som får pepperkakene dine til å se ut som små snøkrystaller.
Lær trikset lenger ned i saken.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Hovland forteller at hun kom på snøkrystall-trikset ved å finne inspirasjon i matbutikken.
– Jeg er veldig glad i å bruke helt vanlige matvarer når jeg pynter - ting som man får kjøpt i alle butikker. Jeg visste jeg ville ha noe som glitret, og da var sukker det nærmeste jeg kom, sier bakebloggeren.
Snøkrystall-effekten får du ved hjelp av glasur og sukker.
– Start med å finne frem en tallerken, og hell ut godt med sukker på den. Sprøyt ut ønsket mønster med melisglasur på pepperkaken, og jobb litt kjapt så glasuren ikke stivner. Legg pepperkaken på tallerkenen med fremsiden opp og strø over sukker ved hjelp av en skje. Tøm så overflødig sukker tilbake på tallerkenen, og vips - du har en glitrende pepperkake, forteller Hovland.
Ikke melis og vann
Glasuren lager Hovland av melis og eggehvite.
– Jeg får helt fnatt når folk pynter pepperkaker med melisglasur laget med vann. Den vil nemlig ikke stivne ordentlig, og dessuten bli gråaktig, tipser Hovland.
Bloggeren har noen smarte tips til de som ønsker å bli flinkere til å dekorere pepperkaker.
– Det viktigste er å lage skikkelig glasur og lage lite nok hull i posen. Konsistensen på glasuren må være passe: Ikke for tørr og ikke for våt. Når du rører melisen kan du løfte opp en skje med litt glasur og slippe ned i bollen igjen. Hvis den holder formen en liten stund før den sakte sklir ut er du på rett spor, sier Hovland.
Brødposepynting
Hun fortsetter:
– Et lite tips når du skal tegne rette linjer, er å sikte på målet istedenfor å se rett ned der du «tegner» med glasuren. På den måten blir linjen jevnere og rettere. Jeg tror også det er viktig å tørre å prøve nye ting, teste ut ideer man får og bare ha det gøy, tipser bakebloggeren.
Hovland mener du trenger minimalt med utstyr for å dekorere på et høyt nivå.
– Jeg bruker bare vanlige fireliters brødposer som du får kjøpt i matbutikken til å sprøyte ut melisen med. Noen pepperkaker pynter jeg med små sukkerperler eller lignende, og da bruker jeg ofte en pinsett for å plassere dette. Da økes treffsikkerheten, men det går selvfølgelig helt fint å bare bruke fingrene også, sier Hovland.
Legg ut dine lekreste pepperkakebilder på Instagram, og tagg bildet med #godtno. Kanskje vi deler det på Instagram!
Publisert: 04.12.2017 kl. 15:42
Oppdatert: 05.12.2017 kl. 09:08
Lag deg en gratis konto