Til hovedinnhold

Facebook-storm rundt peanøttsmør-triks

10. oktober 2017Aktuelt
TRIKS: Dette peanøttsmør-trikset får Facebook til å rase. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
TRIKS: Dette peanøttsmør-trikset får Facebook til å rase. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Food Network kalte trikset «det brilliante peanøttsmør-trikset du aldri visste du trengte». Det gjorde Facebook-brukere forvirret.

Food Network delte nylig en video på sin facebookside der matblogger Bev Cooks viser hvordan en kan slippe å ødelegge brødskivene ved å smøre på peanøttsmør. Trikset går ut på å smøre pålegget på bakepapir, fryse det ned, klippe det i firkanter som passer til skiva og deretter legge det tilbake i fryseren. På den måten kan du ta ut fryste skiver av peanøttsmøret og klaske det rett på brødskiva.

TV-kanalen kalte trikset for «det brilliante peanøttsmør-trikset du aldri visste du trengte». Det har fått Facebook-brukere til å storme. Under videoen finnes en haug sarkastiske kommentarer og kommentarer fra mange som finner seg totalt uenig i at dette er et triks en trenger.

Det er flere store nettsider som har skrevet om saken, blant annet Fox News og Huffington Post.

Videoen har i skrivende stund 9,8 millioner visninger og over 13 000 kommentarer på Facebook. «Jeg kan ikke være den eneste som ikke har et problem med å smøre på peanøttsmør» skriver en, mens ei annen har laget en hypotetisk dialog mellom barn og mor:

«Barn: Mamma? Kan jeg få en peanøttsmør-sandwich, vær så snill?

Mor: Klart det, vennen, bare gi meg noen timer. Jeg må FRYSE PEANØTTSMØRET.»

Selv om flertallet av kommentarene var både sarkastiske og negative, har fåtallet på den andre siden blant annet skrevet at de syns det var et godt triks, og en fin aktivitet å gjøre sammen med barna.

Folk er engasjert på sosiale medier, og dette er ikke første gang vi skriver om at «Internettet stormer». Vi har blant annet skrevet om da det var twitterstorm over en skrelt lime, da sushi-burgeren skapte blest i sosiale medier og da twitter stormet over en skåldet fersken.

Ble du fristet av peanøttsmør? Prøv noen av disse oppskriftene da vel:

Publisert: 10.10.2017 kl. 15:50
Oppdatert: 12.10.2017 kl. 08:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?