Til hovedinnhold

Luksusfrokost til lange helgemorgener

20. januar 2017Aktuelt
HJERTEFROKOST: Egg og Bacon servert i et tertehjerte gir en god start på dagen. Foto: Magnar Kirknes / VG.
HJERTEFROKOST: Egg og Bacon servert i et tertehjerte gir en god start på dagen. Foto: Magnar Kirknes / VG.
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

I helgen har man tid til å bruke ekstra god tid både på å forberede og spise frokosten. 

Det sies at frokosten er dagens viktigste måltid, og helgene er gjerne høytid for lange morgenstunder. Om det blir frokost eller brunsj er ikke så nøye, men gjør søndagsmorgenen til et høydepunkt med arme riddere eller en full engelsk frokost.

Egg og bacon er for mange en høydare i helgen, la i dag være dagen du serverer dem i et hjerteskjell ala Lise Finckenhagen.

Pannekaker er også helgeluksus. Sett på radioen eller dans litt rundt til favorittmusikken mens du steker de store amerikanske variantene til hele familien. Det er ingen skam å lage disse bare til seg selv heller, og om du lager litt ekstra røre har du noen igjen til matpakken på mandag.

Med en blanding av egg, melk, kanel og vaniljepulver kan du gi nytt liv til gammelt brød. Topp herligheten med varme bær og vaniljekesam for en frokost som metter godt. Har du lyst på noe søtere kan du toppe det med dulce de leche.

Ikke undervurder toasten til helgekosen. Topp en ristet brødskive med eggerøre, parmaskinke og ramsløk.

Ostesmørbrød passer til alle døgnets måltider. Fyll det med din favorittost og bakt paprika for å gi det lille ekstra til helgefrokosten.

Publisert: 20.01.2017 kl. 13:45
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 12:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?