Til hovedinnhold

Langstidsstekt påskemat: Lammelår, pulled pork og høyrygg

18. mars 2016Aktuelt
RUSTIKK: Lammelår og høyrygg som har fått flere timer i ovnen eller gryten smaker helt nydelig. Foto: Sara Johannessen/VG
RUSTIKK: Lammelår og høyrygg som har fått flere timer i ovnen eller gryten smaker helt nydelig. Foto: Sara Johannessen/VG

Påskens fridager er en gyllen mulighet til å gjøre ting litt langsomt - også maten!

Når hverdagen fyker avgårde med et evig jag etter raskest mulige løsninger, ja da er det ekstra viktig å ta det rolig når anledningen byr seg.

Mat som har fått god tid til utvikle smak og saftighet har noe ekstra over seg. Det er ikke snakk om jålerier, dette er enkle og rustikke retter fulle av varme og kjærlighet. Med dufter og smaker som oser av trygghet og glede. Ok, kanskje selve utbeiningen av lammelåret kan være litt utfordrende hvis du ikke har gjort det tidligere. Men igjen, ta deg god tid og følg lårets anatomi så går det så fint så. Og når du etter noen timer i ovnen (lammelåret altså) skjærer nydelige rosa og hvitløksduftende skiver av låret, kommer du til å være svært takknemlig for at du la inn den ekstra innsatsen i forkant.

Langtidskokt høyrygg i en sødmefull saus med ingefær og anis smaker av akkurat det. Og kjøtt fra høyryggen som har fått putret seg skikkelig mørt og saftig blir alltid vellykket (ja jeg vet jeg har sagt det før, men høyryggen er og blir et av mine favorittkjøttstykker).

Også har vi jo den superpopulære svinenakken da. Et deilig stykke kjøtt, proppfullt av smak, som gir en smelter-i-munnen-følelse i form av trendy pulled pork. Denne gangen har jeg gått for «juksemetoden», nemlig tilberedt mange timer i stekeovn. Det blir selvsagt ikke det samme som 10 timer på grillen, men med en bra rub med gode røykaromaer blir totalopplevelsen likevel meget tilfredsstillende

Det ligger enormt med kjærlighet i langtidstilberedning - og sånt blir det deilig påskestemning av.

Publisert: 18.03.2016 kl. 11:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?