Med litt ekstra crunch

13. november 2012Aktuelt
Peanøtter bli et sprøtt og mildt innslag i papayasalaten. (Foto: Yngve Ekern.)
Peanøtter bli et sprøtt og mildt innslag i papayasalaten. (Foto: Yngve Ekern.)

Fire oppskrifter på middagsmat med peanøtter.

Tilsetter du peanøtter i middagen får den litt ekstra crunch.

Dessuten er den, i sin naturlige form, en helsebombe – full av fiber, proteiner, sunne fettsyrer og vitamin B og E.

Her får du oppskrifter på fire retter som smaker av peanøtter. Sataymarinerte kyllinspyd kan enten grilles eller stekes i pannen, lag litt ekstra peanøttsaus - det er knallgodt å dyppe i, og som saus til risen. Papayasalat er en gjenganger på gatekjøkkener over hele Thailand, vær forsiktig med chilien; du kan godt tilsette litt av gangen og smake til underveis.

En annen god kylling- og peanøttrett er kyllinglår kokt i kokosmelk i ovnen, knasende godt med peanøtter satt til og frisk koriander. I woken kan du også bruke peanøtter, lag en med biffkjøtt, nudler, sopp og rød curry.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?