Bak dine egne scones

13. november 2012Aktuelt
Server nystekte scones med nyrørte bær eller annet godt pålegg. Herlig til frokost eller ettermiddagsteen. (Foto: Thor Brødreskift.)
Server nystekte scones med nyrørte bær eller annet godt pålegg. Herlig til frokost eller ettermiddagsteen. (Foto: Thor Brødreskift.)

Scones er både enkle og raske å lage hjemme.

Scones forbindes gjerne med engelsk afternoon tea. Disse små brødene med deilig sprø skorpe, som inni er myke og luftige med et deilig hint av smørsmak er fast innslag til teen, gjerne servert med sitronkrem eller syltetøy og clotted cream.

Kanskje husker du at scones var en av de første bakverkene du lærte å lage i heimkunnskapen på barneskolen? Det er nemlig veldig enkelt å lage dine egne scones. Og så kan de smakes til med så mye forskjellig, så mye godt.

Vi har funnet frem oppskrifter på både fine og grove scones; hva med å prøve vaniljescones med bringebær, grove blåbærscones, eller de ekstra saftige sconesene laget med gresskar?

Sconesene er like gode til frokost eller i matpakken som de er til ettermiddagsteen, og de er helt fine å fryse (både ferdigstekt og ustekte) og steke opp senere, så det er bare å lage mange når du først er i gang.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 21.02.2017 kl. 08:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?