Laks som lørdagsmiddag

17. mars 2014Aktuelt
Server bakt laks med safranpoteter og purreløksstuing til lørdagsmiddagen. (Foto: Adresseavisen.)
Server bakt laks med safranpoteter og purreløksstuing til lørdagsmiddagen. (Foto: Adresseavisen.)

Lag laks med lørdagsvri.

Laks er blitt så vanlig at vi kanskje aller helst spiser det til hverdags, og tenker at vi skal unne oss noe litt flottere når helgen kommer. Men norsk laks er noe av det flotteste vi kan få, så hvorfor ikke servere det til lørdagsmiddag?

Lag en lekker fiskemiddag får du med stekt laks servert med fennikelsalat og salsa verde laget på persille, basilikum og mynte. Eller sprøstek laksen og server den med hvite asparges, sprøstekt skinke og en lettlaget smørsaus.

Skal du ha mange på middag, er det enkelt å ovnsbake en hel lakseside med honning, soyasaus og dill - og server den med safranpoteter og en stuing laget på purreløk. En nydelig laksepai lager du med laksefilet og asparges, og butterdeig som du får kjøpt ferdig i butikken, og serverer med en frisk salat og rømmedressing.

Publisert: 17.03.2014 kl. 21:21
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?