Det beste jeg vet med «Top Chef»-vinner Renee Fagerhøi

JUBLENDE GLAD: Renee Fagerhøi vant i våres Norges først «Top Chef». Foto: TV2.
JUBLENDE GLAD: Renee Fagerhøi vant i våres Norges først «Top Chef». Foto: TV2.
Natalie Ngo Granum

Trønderkokken Renee Fagerhøi lar ofte maten bestemme feriens reisemål. Når hun er hjemme alene koser hun seg derimot helst med suppe, men aldri fra pose.

FAKTA

Renee Fagerhøi
Født: 2. mai 1986
Bor i: Trondheim
Sivilstatus: Samboer med Thomas Borgan
Jobb: Tidligere kjøkkensjef på Kalas & Canasta i Trondheim og jobber med å åpne eget sted i samme by.
Foto: Stian Broch
FAKTA Renee Fagerhøi Født: 2. mai 1986 Bor i: Trondheim Sivilstatus: Samboer med Thomas Borgan Jobb: Tidligere kjøkkensjef på Kalas & Canasta i Trondheim og jobber med å åpne eget sted i samme by. Foto: Stian Broch

Hva er din frokostfavoritt?

– Det må være rugbrød med eggerøre og røkelaks.

Hva er din favorittmiddag?

– For meg er det en selvfølgelig å lage mat etter sesong, og det forandrer seg hele tiden. I vinter var det skrei med rogn, potet, gulrot og smeltet smør som var favoritten. Ellers må det være den vietnamesiske nudelsuppen phở – det er alltid godt!

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Jeg er liker faktisk ikke godteri. Snacks derimot, det er min «guilty pleasure». Elsker sour cream onion potetgull!

Hva er det aller beste du får servert?

– Jeg blir glad bare noen andre lager middag til meg. Det er så luksus i seg selv at noen tar seg tid og tilbereder måltid til meg.

Hva liker du aller best å servere?

– Når jeg har folk på middagsbesøk hjemme, så er jeg veldig glad i å servere indisk eller thai.

Hva er din favorittingrediens?

Det er veldig vanskelig å svare på, men det er to ting jeg alltid har i kjøleskapet: Meierismør og sitron. Har jeg det kan jeg utrette det meste, føler jeg.

Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

Kokkekniv og gjerne en god skjærefjøl – da kan jeg lage så å si alt.

Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

Det er mye man ikke trenger. Eggekoker for eksempel - det er rare greier. Man trenger heller ikke masse elektroniske maskiner som gjør helt vanlige ting.

Hva var det beste du visste da du var liten?

– Jeg var også matglad som barn. Dette er skikkelig harry trøndersvar; da morfar kom på besøk gikk vi ut og spiste biffsnadder. Mamma er vegetarianer, så vi fikk ikke så mye kjøtt hjemme.

Hvor vil du helst reise?

- Vietnam! Rett og slett på grunn av maten, men selvfølgelig også kulturen. Jeg er sånn som ofte velger restaurant før destinasjon. Maten trumfer høyt når jeg velger reisemål.

Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Jeg er nok litt suppefreak og lager ofte suppe til meg selv. Alt fra hjemmelaget tomatsuppe med egg til blomkålsuppe med bacon. Det dummeste jeg vet er posesuppe! For å lage blomkålsuppe trenger du kun blomkålhode og melk, det må du ha uansett til posen.

Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg er nok motsatt av andre kokker, for når jeg lager mat på jobb liker jeg at det er stille, slik at det er lett å høre beskjeder. Når jeg er hjemme så hører jeg mye på metal og rock med en forkjærlighet for subsjangeren black metal.

Hva spiser du aldri?

– Hjelp! Jeg klarer ikke komme på noe nå. Det er jo noen ting jeg liker bedre enn andre, men det er ikke noe jeg unngår.

Hva går du helst ut og spiser?

– Jeg er veldig glad i alt fra fine dining på Michelin-nivå til enkel gatemat. Jeg er absolutt en person som setter pris på mat i alle ender av skalaen. Jeg liker steder hvor det er nye smaker, lave skuldre, lov til å flire høyt og drikke vin med begge hender.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?