Det beste jeg vet med «Top Chef»-vinner Renee Fagerhøi
Trønderkokken Renee Fagerhøi lar ofte maten bestemme feriens reisemål. Når hun er hjemme alene koser hun seg derimot helst med suppe, men aldri fra pose.
– Hva er din frokostfavoritt?
– Det må være rugbrød med eggerøre og røkelaks.
– Hva er din favorittmiddag?
– For meg er det en selvfølgelig å lage mat etter sesong, og det forandrer seg hele tiden. I vinter var det skrei med rogn, potet, gulrot og smeltet smør som var favoritten. Ellers må det være den vietnamesiske nudelsuppen phở – det er alltid godt!
– Hva er ditt favorittgodteri?
– Jeg er liker faktisk ikke godteri. Snacks derimot, det er min «guilty pleasure». Elsker sour cream onion potetgull!
– Hva er det aller beste du får servert?
– Jeg blir glad bare noen andre lager middag til meg. Det er så luksus i seg selv at noen tar seg tid og tilbereder måltid til meg.
– Hva liker du aller best å servere?
– Når jeg har folk på middagsbesøk hjemme, så er jeg veldig glad i å servere indisk eller thai.
– Hva er din favorittingrediens?
– Det er veldig vanskelig å svare på, men det er to ting jeg alltid har i kjøleskapet: Meierismør og sitron. Har jeg det kan jeg utrette det meste, føler jeg.
– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?
– Kokkekniv og gjerne en god skjærefjøl – da kan jeg lage så å si alt.
– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?
– Det er mye man ikke trenger. Eggekoker for eksempel - det er rare greier. Man trenger heller ikke masse elektroniske maskiner som gjør helt vanlige ting.
– Hva var det beste du visste da du var liten?
– Jeg var også matglad som barn. Dette er skikkelig harry trøndersvar; da morfar kom på besøk gikk vi ut og spiste biffsnadder. Mamma er vegetarianer, så vi fikk ikke så mye kjøtt hjemme.
– Hvor vil du helst reise?
- Vietnam! Rett og slett på grunn av maten, men selvfølgelig også kulturen. Jeg er sånn som ofte velger restaurant før destinasjon. Maten trumfer høyt når jeg velger reisemål.
– Hva spiser du når du er alene hjemme?
– Jeg er nok litt suppefreak og lager ofte suppe til meg selv. Alt fra hjemmelaget tomatsuppe med egg til blomkålsuppe med bacon. Det dummeste jeg vet er posesuppe! For å lage blomkålsuppe trenger du kun blomkålhode og melk, det må du ha uansett til posen.
– Hva hører du på når du lager mat?
– Jeg er nok motsatt av andre kokker, for når jeg lager mat på jobb liker jeg at det er stille, slik at det er lett å høre beskjeder. Når jeg er hjemme så hører jeg mye på metal og rock med en forkjærlighet for subsjangeren black metal.
– Hva spiser du aldri?
– Hjelp! Jeg klarer ikke komme på noe nå. Det er jo noen ting jeg liker bedre enn andre, men det er ikke noe jeg unngår.
– Hva går du helst ut og spiser?
– Jeg er veldig glad i alt fra fine dining på Michelin-nivå til enkel gatemat. Jeg er absolutt en person som setter pris på mat i alle ender av skalaen. Jeg liker steder hvor det er nye smaker, lave skuldre, lov til å flire høyt og drikke vin med begge hender.
Publisert: 08.07.2016 kl. 10:07
Oppdatert: 12.07.2016 kl. 11:20
Lag deg en gratis konto