Det beste jeg vet med James og Adam Price

16. november 2018Aktuelt
KOKKEBRØDRE: Brødrene Adam (venstre) og James Price er programledere i serien «Spise med Price» (Munter Mat på norsk), driver restaurantene Brdr. Price i København, Aalborg og Herning. Foto: Tomm. W. Christiansen/VG
KOKKEBRØDRE: Brødrene Adam (venstre) og James Price er programledere i serien «Spise med Price» (Munter Mat på norsk), driver restaurantene Brdr. Price i København, Aalborg og Herning. Foto: Tomm. W. Christiansen/VG

De danske TV-kokkene elsker norsk spekemat og italiensk is, og blir rørt når andre tar seg bryet med å servere mat til dem.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Arne Brimi og «God Morgen Norges» Wenche Andersen. Denne gangen har vi snakket med brødrene James og Adam Price, TV-kokkene kjent fra «Munter Mat», som nå er aktuelle med kokeboken med samme navn.

Adam og James Price
Født: 07. mai 1967 og 20. november 1959
Fra: København, Danmark
Jobb: TV-kokker, kokebokforfattere og restauranteiere
Foto: Tomm W. Christiansen/VG
Adam og James Price Født: 07. mai 1967 og 20. november 1959 Fra: København, Danmark Jobb: TV-kokker, kokebokforfattere og restauranteiere Foto: Tomm W. Christiansen/VG

Hva er deres frokostfavoritt?

J: – Mener du «morgenmad»? Da må jeg svare en god English Breakfast!

A: – Min favoritt er nok en klassisk Egg’s Benedict.

Hva spiser dere helst til middag?

J: – Det kommer helt an på årstiden, og hvilke råvarer som er i sesong. Men jeg er veldig glad i risotto.

A: –Jeg elsker steinsopp. Med risotto!

Hva spiser dere på julaften?

A: – De fleste i Danmark spiser and eller fleskestek. Men vi spiser faktisk kalkun.

J: – Etter at far tok den inn i varmen på 1970-tallet har vi spist det hver jul. Det er fantastisk godt.

Har dere en favorittdessert?

J: – Alt med epler! Eplekake er digg. Også er det veldig sjeldent at jeg lager en dessert som ikke inkluderer is.

A: – Samme her. Jeg elsker gelato!

Hva er deres favorittgodteri?

J: – Jeg er faktisk ikke så glad i godteri. Bortsett fra sjokolade.

A: – Hjemme hos meg finner du alltid mørk sjokolade.

Hva er det aller beste dere kan få servert?

J: – Vet du hva, jeg blir bare veldig glad om jeg i det hele tatt får servert noe! Hvis noen tar seg tid til å lage mat for meg, så spiller det nesten ingen rolle hva det er. Det er så hyggelig å bli servert, at jeg blir rørt.

A: – Helt enig. Det er sjeldent noen andre enn oss som står for maten, så når det skjer, er vi bare sjeleglad uansett.

Og hva liker dere aller best å servere?

A: – Dette er også noe som kommer helt an på råvarene i sesong. Det er ikke nødvendigvis sånn at jeg tenker ut en matrett på forhånd som jeg vil servere. Men går jeg for eksempel inn på Fisketorget og får øye på en fersk hummer kan jeg tenke at det er noe jeg vil servere til gjestene mine, også komponerer jeg resten av måltidet ut fra den.

Hva er deres favorittredskap?

J: – Ismaskinen min! Den første kjøkkenmaskinen vi kjøpte var faktisk en ismaskin, og den spleiset vi på, slik at vi kunne lage hjemmelaget is hele tiden.

A: – Det var en god investering! Nå har vi til og med kjøpt en hver.

Hvilken norsk matrett liker dere best?

A: – Jeg er veldig glad i norske spesialiteter. Norsk spekemat er godt. Jeg elsker fenalår. Og rømme!

J: – Jeg gleder meg også til å dra til Voss for å smake smalahove! Jeg ser for meg at det er deilig.

Er det noe dere aldri spiser?

J: – Egentlig ikke. Men da vi var i Firenze for å spille inn Munter Mat prøvde vi «lampredotto», som er alle mulige innvoller kokt sammen til en masse, servert i en sandwich. Det klarte ingen av oss å få ned …

A: – Men vi er glad i innvoller generelt altså. Vi er opptatt av at man skal spise hele dyret. For eksempel kalvehjerne, det er godt!

Publisert: 16.11.2018 kl. 10:12
Oppdatert: 16.11.2018 kl. 10:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?