Starbucks gjør endring etter rasismeanklager

22. mai 2018Aktuelt
UAVHENGIG AV KJØP: Alle amerikanske Starbucks-kafeer skal fremover være åpne for alle som går inn, selv om man ikke ønsker å kjøpe noe i kaféen.. Foto: Saul Loeb/AFP
UAVHENGIG AV KJØP: Alle amerikanske Starbucks-kafeer skal fremover være åpne for alle som går inn, selv om man ikke ønsker å kjøpe noe i kaféen.. Foto: Saul Loeb/AFP

Flere uker etter den kontroversielle hendelsen åpner kaffekjeden opp for at alle gjester kan sitte og benytte seg av fasilitetene - uten å kjøpe varer. 

I april stormet det rundt Starbucks i USA etter at to afroamerikanske menn ble arrestert på en av kaffekjedenes filialer i Philadelphia. Grunnen var at de satt der uten å ha kjøpt noe, og ikke ville gå da de ble bedt om det siden de ventet på en venn som skulle komme til kafeen. Ifølge New York Magazine var det flere versjoner av hendelsen, men flesteparten av de som var der mente at arrestasjonen skjedde uten grunnlag, og at det skjedde på grunn av diskriminering.

I et intervju forteller én av mennene som ble arrestert at han skal ha spurt butikksjefen om han kunne låne toalettet, men fikk beskjed om at det var kun for betalende kunder, skriver Huffington Post.

Nå gjør kaffegiganten en ny endring som følge av hendelsen. Ifølge Grub Street er alle gjester velkomne til å bruke kafeene - uavhengig om de kjøper noe eller ikke. Dette gjelder også bruk av toaletter og sitteplasser inne og ute. En representant fra Starbucks forteller at endringen trer i kraft i alle filialene i USA.

Må følge kaféprotokoll

Tidligere har det vært opp til butikksjefene til hver enkelt Starbucks-kafé om gjestene kan sitte ved bordene eller låne toalettene hvis de ikke har kjøpt noe først.

De ansatte er likevel pliktige til å følge Starbucks' prosedyrer hvis gjestens oppførsel er forstyrrende eller truende for andre besøkende i kafeen - som å ringe politiet hvis det oppstår farlige situasjoner for de ansatte eller kundene, skriver Starbucks på sine nettsider.

Stenger kafeer for opplæring

Noen dager etter arrestasjonen i Philadelphia i april beklaget Starbucks-direktør Kevin Johnson i en pressemelding. Kort tid etter meldte også kaffegiganten at de skal stenge alle sine over 8000 butikker i USA på ettermiddagen 29. mai. Dette er for å ha en «racial-bias education»-dag, der de omlag 175.000 ansatte skal lære om rasediskriminering og hvordan de kan unngå det i kafeene sine.

Publisert: 22.05.2018 kl. 15:45
Oppdatert: 23.05.2018 kl. 14:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?