Christopher Davidsen åpner restaurant i Trondheim

7. desember 2017Aktuelt
MESTERKOKK: Davidsen kan vise til sølv i Bocuse d'Or, sølv i Bocuse d'Or Europe og gull i Global Chef VM. Foto: AP
MESTERKOKK: Davidsen kan vise til sølv i Bocuse d'Or, sølv i Bocuse d'Or Europe og gull i Global Chef VM. Foto: AP

Sølvvinneren i Bocuse d’Or er ferdig med medaljer og konkurranser – nå er målet å skape en av Norges beste restauranter.

Da Christopher Davidsen (34) vant sølv i kokkemesterskapet Bocuse d’Or i januar, snuste han på tanken om å åpne en ny restaurant i trønderbyen. Nå blir drømmen realisert.

I en pressemelding blir det kjent at kokken skal få ansvaret for «fine dining»-restauranten Speilsalen på historiske Britannia Hotel i Trondheim, som gjenåpner i 2019. Her har han fått helt frie tøyler.

– Jeg tror det er alles kokkers drøm å få frie tøyler. Det gjør jobben enda mer spennende. Nå skal jeg gjøre det på min måte, sier Davidsen til Godt.

Konseptet er enda ikke helt spikret og blir nettopp det han skal jobbe med fra han tiltrer i jobben i mai neste år og frem til åpningen.

– Det blir fokus på gode råvarer, som også er den største jobben. Tanken er å bruke det jeg kan av lokale varer med en fransk touch ispedd min matfilosofi; gode smaker og godt håndverk, forteller han videre.

Konkurransekokken, som er blitt omtalt som kjøkkenets Northug, gleder seg til å jobbe i detaljnivå hvor ingenting er etterlatt til tilfeldighetene, men tror ikke alt er på plass før noen måneder etter åpningen.

– Erfaringen med Bocuse (d'Or, journ.anm.) er at ingenting er satt før du har servert maten. Du må prøve og feile, og så blir det sikkert forandringer hele veien helt til det blir helt perfekt.

Ferdig med konkurranser

Selv om han har tatt med seg nyttige erfaringer som konkurransekokk, er han nå mett på konkurranser - eller det han selv kaller «en hobby».

– Jeg har tatt utdannelsen for å jobbe på restaurant. Det å konkurrere har vært mer en hobby, eller kall det en videreutdannelse. Den føler jeg er ferdig med, sier han og legger til:

– Det viktigste for meg nå er å lage mat til gjester som er interessert i mat. Jeg har savnet det å få tilbakemeldinger direkte fra gjestene, og ikke minst, å få skryt en gang i blant. Altså ikke bare pirk, men også få høre at den og den retten var bra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NYE UTFORDRINGER: Christopher Davidsen (i midten) er opprinnelig fra Stavanger, men bor for tiden i Trondheim med familien hvor han skal åpne restaurant. Her fra da han og teamet vant sølv i Bocuse d'Or. Foto: Reuters
NYE UTFORDRINGER: Christopher Davidsen (i midten) er opprinnelig fra Stavanger, men bor for tiden i Trondheim med familien hvor han skal åpne restaurant. Her fra da han og teamet vant sølv i Bocuse d'Or. Foto: Reuters

Konkurranseinstinktet er likevel ikke helt ute av sikte. Målet er nemlig å lage en av landets beste restauranter med forhåpentligvis anerkjennelse både i inn- og utland. Han innrømmer at det selvfølgelig ikke hadde gjort noe om Michelin-inspektørene skulle tatt turen innom.

– Hovedmålet er å lage en god restaurant med fokus på fornøyde gjester. Den er åpen for alle, men når du setter foten inn i restauranten så er du gjerne litt matinteressert.

Én milliard på ombygging

Luksushotellet som skal huse restauranten går for tiden gjennom en omfattende totalrenovering. Planen er å gjenåpne Britannia som femstjerners hotell og restauranthus i februar 2019 - og det er ikke pengene det står på. Rema-eier Odd Reitan har bestemt seg for å bruke en milliard kroner på renoveringen, skriver DN.

Når dørene åpner igjen, vil hotellet huse seks ulike restaurantkonsept, alt fra det uformelle til kokkekunst på toppnivå i Speilsalen.

Omdømmeekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim, tror Britannia kan bli Trondheims svar på Grand Café.

– Det er det fineste hotellet i Norge, spør du meg. Beliggenheten er veldig bra og publikum er allerede der. Jeg tror ikke det har noe å si at Reitan eier det. Odd Reitan er kjent for å være en folkelig og jovial type. Dessuten har han noen av Norges billigste matbutikker, kanskje folk tenker at selv om det er en fin restaurant med gourmetmat så kan man få det til lavere priser, sier Blindheim.

Han mener også hotellkonseptet legger godt til rette for den høyeste utmerkelsen i Michelin-guiden, nemlig 3 stjerner som betyr at restauranten er «verdt en reise i seg selv».

– Det åpner opp for at folk kan fly til Trondheim, spise på restauranten og bo på hotellet.

Publisert: 07.12.2017 kl. 15:20
Oppdatert: 07.12.2017 kl. 16:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?