Fastelavn: Åtte deilige bolleoppskrifter
Feir fastelavn med saftige boller, enten du foretrekker de klassiske eller med schwung.
I år faller Skandinavias store bolledag søndag 27. februar. Opprinnelig ble fastelavn kalt fleskesøndag, og var dagen som markerte at man innledet fasten. Men nå til dags er vi nordmenn mest opptatt av gode boller fylt med krem – ikke like mye av flesk og faste.
Vi har derfor samlet åtte oppskrifter på boller som du og noen du er glad i kan bake og kose dere med på fastelavn.
Heller spise bolle på bakeri? Her er seks fastelavnsboller du ikke bør gå glipp av
Semlor
Semlor er den svenske varianten av fastelavnsboller. Bollene fylles med nydelig mandelfyll.
La deg forresten inspirere fra i fjor da det gikk sport i å lage spektakulære semlor hos naboene.
Klassikeren
Bak saftige boller og fyll dem med krem og nyrørt syltetøy – og avslutt med et lett melisdryss over.
Ta på en hvit duk, og server med te for litt «aftenoon tea»-stemning i stuen.
PS: Synes du det blir litt mektig? Lag bollene litt mindre. Det går også an å hule ut litt av bollen, så det blir bedre plass til fyll.
Eksperimenter med fyll
Forsøk en vri på fyllet med for eksempel å blande syltetøy og vaniljekrem. Da blir kremen rosa, som er skikkelig søtt.
Vannbakkels fylt med frisk pasjonsfrukt-krem kan også være en fastelavns-variant. Eller lag «kremlor», altså kanelbolle-semlor, som er kanelboller med krem i.
... eller nyt en enkel bolle
Det trenger ikke bare være andre boller. Også en helt vanlig nybakt hvetebolle smaker godt på fastelavn.
Bare lukten av nystekte boller gir vann i munnen, eller hva?
Publisert: 25.02.2022 kl. 14:05
Oppdatert: 25.02.2022 kl. 14:24
Lag deg en gratis konto