Til hovedinnhold

Slik lager du hjemmelaget yoghurtis på to minutter

26. april 2014Aktuelt
KJAPT OG GODT: Det tar bare to minutter å lage denne kjempegode yoghurtisen, som er perfekt for late vårdager. FOTO: Kristine Ilstad/Detsoteliv.no
KJAPT OG GODT: Det tar bare to minutter å lage denne kjempegode yoghurtisen, som er perfekt for late vårdager. FOTO: Kristine Ilstad/Detsoteliv.no

Du trenger bare tre ingredienser for å lage denne sunne og lettvinte yoghurtisen med gresk yoghurt - og ingen ismaskin. 

KAKEEKSPERT: Kristine Ilstad står bak bloggen Det søte liv, som har over 120.000 følgere på Facebook. Foto: Privat
KAKEEKSPERT: Kristine Ilstad står bak bloggen Det søte liv, som har over 120.000 følgere på Facebook. Foto: Privat

Vår og is går hånd i hånd, og yoghurtis eller frozen yoghurt er i vinden som aldri før. I motsetning til vanlig softis, har yoghurtis en syrlig og frisk smak av yoghurt. Hvis du lager den selv og vet hva den inneholder, kan den til og med være sunnere.

Oppskriften finner du nederst i saken.

Godt utfordret en av Norges største bakeblogger, Kristine Ilstad fra Det Søte Liv, å lage en skikkelig digg yoghurtis hjemme på kjøkkenbenken.

Med bare tre ingredienser, en blender og to minutter til overs kan du lage den helt selv.

- Denne yoghurtisen har en kjempegod jordbærsmak, og siden den hovedsaklig består av jordbær og gresk yoghurt er den også ganske sunn, sier Ilstad til Godt.

Hun sier den er perfekt hvis man sitter i solen på verandaen og får lyst på noe godt. Både fordi den er ferdig på «null komma niks», samt at alle ingrediensene er lett tilgjengelige og holder seg lenge i fryser og kjøleskap.

Hvis man ikke liker jordbær kan man bruke annen frossen frukt, som bringebær eller banan. Men det er viktig å ha en stor nok andel frossen frukt i forhold til yoghurt for at konsistensen skal bli riktig. I tillegg er det viktig å tilsette noe søtt som for eksempel melis.

- Alt som er kaldt trenger litt sødme for å få fram den gode smaken. Men hvis man ikke vil bruke sukker, kan man eventuelt bruke sukrin eller andre søtningsstoffer, tipser bloggeren.

Hvis du vil toppe den hjemmelagde yoghurtisen med noe godt, tipser Ilstad at tutti frutti-strøssel passer perfekt siden det får frem den gode smaken av jordbær og vanilje.

- Det kan også være kjempegodt å ha den som tilbehør til en konfektsjokoladekake eller brownies eller bare servere med friske jordbær til, sier hun.

FRISKT: Denne superenkle yoghurtisen er perfekt når solen skinner. Foto: Kristine Ilstad/Det Søte Liv
FRISKT: Denne superenkle yoghurtisen er perfekt når solen skinner. Foto: Kristine Ilstad/Det Søte Liv

Publisert: 26.04.2014 kl. 00:05
Oppdatert: 22.05.2015 kl. 13:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?