Slik lager du hjemmelaget yoghurtis på to minutter
Du trenger bare tre ingredienser for å lage denne sunne og lettvinte yoghurtisen med gresk yoghurt - og ingen ismaskin.
Vår og is går hånd i hånd, og yoghurtis eller frozen yoghurt er i vinden som aldri før. I motsetning til vanlig softis, har yoghurtis en syrlig og frisk smak av yoghurt. Hvis du lager den selv og vet hva den inneholder, kan den til og med være sunnere.
Oppskriften finner du nederst i saken.
Godt utfordret en av Norges største bakeblogger, Kristine Ilstad fra Det Søte Liv, å lage en skikkelig digg yoghurtis hjemme på kjøkkenbenken.
Med bare tre ingredienser, en blender og to minutter til overs kan du lage den helt selv.
- Denne yoghurtisen har en kjempegod jordbærsmak, og siden den hovedsaklig består av jordbær og gresk yoghurt er den også ganske sunn, sier Ilstad til Godt.
Hun sier den er perfekt hvis man sitter i solen på verandaen og får lyst på noe godt. Både fordi den er ferdig på «null komma niks», samt at alle ingrediensene er lett tilgjengelige og holder seg lenge i fryser og kjøleskap.
Hvis man ikke liker jordbær kan man bruke annen frossen frukt, som bringebær eller banan. Men det er viktig å ha en stor nok andel frossen frukt i forhold til yoghurt for at konsistensen skal bli riktig. I tillegg er det viktig å tilsette noe søtt som for eksempel melis.
- Alt som er kaldt trenger litt sødme for å få fram den gode smaken. Men hvis man ikke vil bruke sukker, kan man eventuelt bruke sukrin eller andre søtningsstoffer, tipser bloggeren.
Hvis du vil toppe den hjemmelagde yoghurtisen med noe godt, tipser Ilstad at tutti frutti-strøssel passer perfekt siden det får frem den gode smaken av jordbær og vanilje.
- Det kan også være kjempegodt å ha den som tilbehør til en konfektsjokoladekake eller brownies eller bare servere med friske jordbær til, sier hun.
Publisert: 26.04.2014 kl. 00:05
Oppdatert: 22.05.2015 kl. 13:15
Lag deg en gratis konto