Gresselig godt
Gryter, suppe og bakst med gresskar.
Gresskar er godt. Den store oransje grønnsaken har en mild og rund, nesten litt søt smak.
Og det er ganske lett å lage en god grønnsaksrett, eller helt nytt tilbehør, av gresskar.
Det er nå om høsten at vi får tak i gresskar i norske butikker. Så hvorfor ikke prøve deg på en av disse oppskriftene på middag med gresskar?
Lag en gresskarsuppe inspirert av Thailand med en lett smak av lime eller bytt kålen ut med gresskar i lammegryta og server fårigresskar.
Syltet gresskar kokt inn med ingefær, sennepsfrø, stjerneanis og korianderfrø er deilig tilbehør til både laks og ørret. Og gresskargryten kan serveres som en vegetarrett med godt brød til, eller ved siden av stekt kylling eller kalkun.
Du finner også en oppskrift på scones bakt med gresskar; den oransje grønnsaken gjør baksten ekstra saftig og god.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto