Til hovedinnhold

Ukens matblogger: Saftig sjokoladekake med bamsemums

13. februar 2014Aktuelt
SØTT: Bamsemumsene i deigen gjør kaken ekstra god og litt klissete. Foto: Kristine Ilstad
SØTT: Bamsemumsene i deigen gjør kaken ekstra god og litt klissete. Foto: Kristine Ilstad

Sjokoladekake med kyssende bamsemums er kanskje den aller søteste valentineskaken av dem alle. Kaken er lett å lage og blir en myk konfektkake med bamsemums i deigen.

Ukens matblogger Kristine Ilstad (41)Er siviløkonom og jurist, skatteadvokat. Lidenskapelig kakeblogger på si.Bor i OsloFavorittråvaren er sjokolade, vaniljestang, fløte, og skikkelig meierismør.Når jeg baker så liker jeg å være systematisk og jeg baker gjerne mange kaker på rad mens jeg hører musikk på radioen. Da har jeg det gøy.Blogger påwww.detsoteliv.no som inneholder mine beste kaker og desserter, med fremgangsmåte og personlige tips.Foto: Privat
Ukens matblogger Kristine Ilstad (41)Er siviløkonom og jurist, skatteadvokat. Lidenskapelig kakeblogger på si.Bor i OsloFavorittråvaren er sjokolade, vaniljestang, fløte, og skikkelig meierismør.Når jeg baker så liker jeg å være systematisk og jeg baker gjerne mange kaker på rad mens jeg hører musikk på radioen. Da har jeg det gøy.Blogger påwww.detsoteliv.no som inneholder mine beste kaker og desserter, med fremgangsmåte og personlige tips.Foto: Privat

- Bamsemumskake er selvkomponert men inspirert av en amerikansk sjokoladekake med marshmallows. Det var datteren min som hadde ideen om å la bamsemumsene kysse, vi er romantiske av oss begge to, sier ukens matblogger Kristine Ilstad.

- Kaken er superrask å lage. Bamsemumsbitene i deigen smelter under stekingen og gjør at den får seige, klebrige partier. Det gjør den utrolig digg, sier hun.

- Alle klarer å bake denne. Det eneste man må passe på er å ikke steke for lenge. Den skal virke litt bløt når den tas ut av ovnen, for når den er avkjølt blir den fastere, sier Kristine.

Bloggen startet Kristine for 10 år siden. Nå har den over 3000 oppskrifter og på Facebook-siden har den over 112.000 følgere.

- Jeg tror jeg har en medfødt kakegalskap. Jeg leste kakebøker på sengen da jeg var liten og bakte 30 kaker til min egen konfirmasjon. Nå er baking og blogging min avkobling i hverdagen, det får meg alltid i strålende humør, sier Kristine.

Les bloggen til Kristine her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

Ingredienser

3 store egg

3 dl sukker

150 g smør

0,7 dl kakao

0,5 ts bakepulver

2,5 dl hvetemel

15 stk bamsemums

Glasur

0,5 dl kremfløte

100 g kokesjokolade

Pynt

12 stk bamsemums

Hjerteformet kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette inn i eggedosisen sammen med smøret. Rør til en jevn deig. Klipp bamsemumsen på midten og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Kaken skal fortsatt være litt bløt og klissete. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra kanten av formen med en kniv og ta kaken ut av formen. Dra av bakepapiret og sett kaken på et fat.

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl sjokoladeglasuren i noen minutter og smør den så jevnt over kaken.

Pynt med bamsemums og hjerteformet kakestrøssel. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Kaken er best å servere romtemperert så konsistensen blir myk. Server med litt krem eller vaniljeis.

Publisert: 13.02.2014 kl. 07:59
Oppdatert: 28.04.2014 kl. 10:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?