Til hovedinnhold

Hjemmelaget vårpasta med grønne grønnsaker på 15 min

26. mai 2013Aktuelt
FORNUFT OG FØLELSER: Ta en sjau i grønnsaksskuffen og lag hjemmlaget pasta med vårens grønnsaker - forførende enkelt. Foto: Jon Krog Pedersen
FORNUFT OG FØLELSER: Ta en sjau i grønnsaksskuffen og lag hjemmlaget pasta med vårens grønnsaker - forførende enkelt. Foto: Jon Krog Pedersen

Tøm grønnsaksskuffen og lag frisk pasta med sukkererter,asparges, erter, bønner og brokkoli. Perfekt til hverdagsmiddag eller når du ha lyst på noe ekstra grønt og godt.

Når fotosyntesen har gjort sitt (jeg tror i alle fall det er fotosyntesen som gjør det), er grønnsakene søte og gode – fortsatt fornuftige, men uten fornuftens bitre bismak, som gjerne preger grønne grønnsaker utenfor sesong.

OPPSKRIFTEN PÅ JONS VÅRPASTA FINNER DU LENGRE NED I SAKEN.

Del din beste pastarett med oss, #godtno så plukker vi bildet til forsiden vår.

Jeg skriver fra Italia hvor jeg bor sammen med kona mi som jobber her, og vår sønn på tre år. Å lage mat til dem er en del av min atbeidsbeskrivelse - så heldig er jeg. Men selv om våren har latt vente på seg også her, har markedene bugnet av fristende vårgrønnsaker i flere uker.

Italia er et land helt fritt for denne bitre fornuften, kan det virke som. Ved forrige valg skrev Italiaekspert Simen Ekern at det verste Italienerne kan tenke seg er å blir et streit og flinkt land som Tyskland. I Italia skal ting være litt skeivt, det skal være litt primavera hele året. Og sånn føles det også. Så når våren kommer, blir det dobbelt opp.

Mange måler sydlandsk kvalitet i hvor billig ølen er på bensinstasjonen. Jeg ser også sjarmen i billig børst, men blir mer sjarmert av en munnfull ferske erter, som eksploderer av sødme og friskhet.

Pasta

ENKEL LYKKE: Egg og mel. Foto: Jon Krog Pedersen.
ENKEL LYKKE: Egg og mel. Foto: Jon Krog Pedersen.

Her har jeg laget tagliatelle fra skrætsj, som ikke er en dealbreaker, men som gir retten et ekstra løft (i tillegg til at du føler deg flink.) Det er ikke så vanskelig å lage, men du må orke å kna deigen i et kvarter, pluss at du må bruke litt mentale krefter på å lure på om deigen er akkurat passe fast, eller litt for våt, eller litt for tørr. Men det går seg til.

Du kan gjerne bruke kjøpepasta, men følg anvisningene på pakken og ikke slurv med koketiden. For her er er det ikke noe saus å gjemme seg i.

KOKE: Tagliatelle i godt saltet vann. Foto: Magnar Kirknes
KOKE: Tagliatelle i godt saltet vann. Foto: Magnar Kirknes

Server gjerne med parmesan, men dersom du har litt ekstra god olivenolje er det ikke mye ekstra du trenger.

Publisert: 26.05.2013 kl. 10:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?