«Hele Norge baker»-Ida vant prisen for årets beste bakeblogg
Se hvem som stakk av med prisene under prisutdelingen av Årets matblogger 2014
Søndag kveld var landets matbloggere samlet til fest på prisutdelingen Årets matblogger på Mathallen i Oslo. På første rad satt hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, og kjendiskokker som Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen hadde tatt turen for å hylle de inspirerende matbloggerne.
Blant finalistene som gikk helt til topps var bakeblogger Ida Gran-Jansen (25) som tok med seg prisen som «Årets beste bakeblogg» hjem.
- Dette er kjempegøy og uventet egentlig. Jeg er så glad for at min lidenskap kan være med å inspirere andre, sier Gran-Jansen til Godt rett etter hun har tatt imot prisen på scenen. Prisen skal hun feire med et glass champagne med familien, som også var tilstede under finaleshowet.
Det er ikke første gang 25-åringen kan juble over seier; i fjor tok hun hele kaken da hun vant første sesong av TV3-programmet «Hele Norge baker». Bakebloggen Cakeplease.no startet hun som følge av realitykonkurransen, men som hun nå legger ut innlegg 2-3 ganger i uken.
I tillegg til blogging er hun student på BI, men det er baking som for tiden er første prioritet. I høst er hun aktuell med sin andre kokebok, hvor hun har samlet sine aller beste oppskrifter fra sitt eget kjøkken.
Selv om det er mye å gjøre med mange jern i ilden, forteller hun at det er bakeprosjektene som er drømmen.
- Jeg tror nok at dere kommer til å se mye mer av meg i forhold til baking. Det er jo baking, skrive bøker og TV jeg vil drive med. Det er mange spennende prosjekter på gang, forteller 25-åringen uten at hun kan røpe mer.
For å bli bedre kjent med vinneren av årets bakeblogg har Godt tatt en kjapp prat med Ida Gran-Jansen:
Hva spiser du til frokost?
Det går som regel i brødmat. Av pålegg er jeg veldig glad i røkelaks og søt sennep.
Har du en livrett?
Jeg er veldig glad i hamburger med chips til, spesielt trøffel-fries er helt fantastisk godt.
Hva er den beste desserten du vet om?
Det kan være så mye, men creme brulee synes jeg er veldig godt. Eller en pasjonsfruktterte.
Hva bestiller du i kaffebaren?
En cappucino på lettmelk.
Har du noe favorittgodteri?
Smågodt! Jeg elsker sjokolade og karamell - egentlig alt som ikke er lakris.
Hva spiser du dagen derpå?
Som regel bare junk food: hamburger, pizza og alt mulig som er usunt.
Hva skjer med baksten du lager til bloggen?
Det gir jeg som regel vekk til venner som kommer innom og henter. Jeg sørger for at de får i seg de kaloriene jeg slipper unna. Jeg smaker jo selvfølgelig på det jeg lager, men jeg kan ikke spise alt selv.
Hvordan ville du sett for deg bursdagskaken din?
Min bursdagskake skal være en sjokoladekake i etasjer med en god sjokoladekrem. Jeg hadde sikkert ikke hatt noe valg.
Taco eller pizza?
Pizza, hvis det er hjemmelaget.
Kaffe eller te?
Kaffe.
Kylling er laks?
Kylling.
Vin eller øl?
Vin.
Sjokolade eller vanilje?
Sjokolade.
Valgt av fagjury
Prisutdelingen Årets Matblogger er et samarbeid mellom Godt.no og Mathallen, og ble etablert for første gang i år. Siden i vår har leserne nominert sine egne bloggfavoritter til syv kategorier, i tillegg til hovedprisen «Årets matblogger», som har blitt stemt frem av folket. Videre har vinnerne blitt plukket ut av en fagjury.
Juryen har bestått av daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo, kokk og kokebokforfatter Kristine Jacobsen, «Årets personlighet i sosiale medier» 2013 Ingvild Moen, Virke-direktør Hilde Charlotte Solheim, fungerende fagsjef i Westerdals Unni Tandberg, anerkjent matfotograf Lisa Westgaard og ansvarlig for Lesernes VG Magne D. Antonsen.
Her er alle vinnerne i øvrige kategorier med juryens begrunnelse:
Årets bakeblogg: Cakeplease.no – Ida Gran-Jansen
Bloggeren tok bake-Norge med storm da hun vant første sesong av «Hele Norge baker». Cakeplease ble raskt en av de sentrale bakebloggene I Norge. Oppskriftene inspirerer leserne med lekre bilder og stor variasjon innen bakverk.
Årets juniorblogg: Passionatebaking.blogg.no – Fredrik Andersen
Bloggeren er 16 år og driver en leken og herlig blogg. Varierer godt og bruker bevisst mye bilder i bloggen. Bloggen syder av ekte kjærlighet til matlaging og fremstår som ærlig og inspirerende for leseren.
Årets alternativblogg: Veganmisjonen.com – Jane H. Johansen
Bloggen gjør veganmat til allemannseie. Med naturlige ingredienser og godt forklarte oppskrifter, blir vegankost et reelt alternativ blant dagens mattrender. Bloggen sprer matglede med fargerik og variert mat som alle kan klare å lage.
Årets fotoblogg: Spoon.no – Silje Feiring
Relativt ny, men en matblogg med et nydelig visuelt preg. Både foto, design og styling er av gjennomgående høy klasse. Bloggen er moderne i uttrykket og vil forhåpentligvis inspirere mange andre bloggere til god bruk av foto i sine blogger.
Årets drikkeblogg: Husetsvin.blogspot.no – Gunnar Skoglund
En grundig og allsidig blogg. Flink til å variere tema og har god spennvidde i omtalene. Flink til å holde bloggen aktuell gjennom tidlig formidling av nyheter og saker av interesse for sine følgere. Kombinerer også med mat. En underholdende blogg med stor nytteverdi.
Årets bloggoppskrift: Brent Hulder fra Olivenogsjokolade.com – Trine Færaas
Brent hulder er en vellykket vri på klassikeren crème brulée. Med tradisjonsrik norsk brunost er det utviklet en delikat dessert, der det søte balanseres av et hint av lakris. Oppskriften fremstår som original, innovativ og spennende. Den er pedagogisk og presist beskrevet. Brent hulder er en nydelig dessert med potensial for å bli en moderne klassiker.
Publisert: 12.10.2014 kl. 18:50
Oppdatert: 13.10.2014 kl. 15:08
Lag deg en gratis konto