Det beste jeg vet med Rosio Sanchez: Tacodronningen

20. august 2018Aktuelt
SUKSESS: Rosio Sanchez er kanskje mest kjent for sin taqueria, Hija de Sanchez, som ligger i Torvehallerne i København. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
SUKSESS: Rosio Sanchez er kanskje mest kjent for sin taqueria, Hija de Sanchez, som ligger i Torvehallerne i København. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Den tidligere Noma-kokken gjør suksess med meksikansk mat i København.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet slottskokk Eline Gulbrandsen og Årets kokk Christian André Pettersen. Denne gangen har vi snakket med kokk Rosio Sanchez, som har flere restauranter i København og tidligere jobbet på Noma. Sanchez og taqueriaen hennes, Hija de Sanchez, har figurert i to Netflix-serier - «Ugly Delicious» med den verdenskjente kokken David Chang, og «Somebody Feed Phil».

– Hvilken frokost er din favoritt?

– Egg og chili.

– Hvilken middagsrett er din favoritt?

– Helstekt kylling.

– Hvilket godteri eller snacks er din favoritt?

– Sour patch kids (surt vingummigodteri, journ. anm.)

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Mezcal (meksikansk brennevin fra agaveplanten, journ. anm.) eller vin.

– Hva liker du aller best å servere?

– Mezcal.

– Hvilken ingrediens er din favoritt?

– Akkurat nå er det habanero.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Smør.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Skje.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Små pinsetter.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Taco av tunge.

– Hvor vil du helst reise?

– Enda flere steder i Asia.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Alt mulig fra Dubfire til Interpol og Amy Winehouse. Alle typer musikk.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Helt enkle ting, som sauterte grønnsaker og ris.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg klarer ikke å tenke på noe jeg kan ekskludere helt.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg elsker å gå til forskjellige steder, men jeg går alltid til et av mine egne steder for en snack. Utenom det prøver jeg å finne steder jeg aldri har besøkt før.

-------------

FAKTABOKS:

Navn: Rosio Sanchez

Alder: 33 år

Fra: USA

Jobb: Jobbet tidligere på Noma i København, men åpnet sin egen taqueria Hija de Sanchez i Torvehallerne i 2015. Åpnet ny filial i Kødbyen i 2016, og restauranten Sanchez i 2017.

Publisert: 20.08.2018 kl. 15:53
Oppdatert: 21.08.2018 kl. 09:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?