Til hovedinnhold

Kjapp, enkel og billig mat: Slik pimper du opp studentmaten

22. august 2014Aktuelt
HVERDAGSLUKSUS: Oppgrader havregrøten eller nudlene med noen enkle grep. Foto: Sara Johannessen/VG
HVERDAGSLUKSUS: Oppgrader havregrøten eller nudlene med noen enkle grep. Foto: Sara Johannessen/VG

Nudler, havregryn og makaroni kan forvandles til deilig studentmat. Bare se her.

Tipper det er mange studenter som er midt i noen intensive og spennende uker for tiden. Som studenttilværelsen generelt er vel maten også svært individuell, og det skulle ikke forundre meg om nudler, havregryn og makaroni er gjengangere. Men man kan selvsagt lage mye godt med utgangspunkt i disse enkle ingrediensene. Pimp opp nudlene og utvid makaronigratengen med stekt blomkål. Kok dine havregryn med kokosmelk og topp grøten med gule rosiner og stekte epler. Like godt til frokost, lunsj, kvelds og som dessert.

Min egen studietid ble i all hovedsak tilbrakt som lærling på restaurant Bagatelle. Det var noen fantastiske og lærerike år med mye kutting, koking og vasking. Med 10-15 timers arbeidsdager slapp jeg også å lure på hva jeg skulle bruke fritiden til, noe som for så vidt passet fint da kontoen heller ikke inviterte til de helt store opplevelsene. Og skulle det tilfeldigvis være noen kroner til overs en søndagskveld ble de kjapt reinvestert i utelivsbransjen.

Mange spør meg forresten om Hellstrøm var så streng i «virkeligheten». Til det kan jeg si at han har blitt en myk «pusekatt» og ganske så rund i kantene med årene. Jeg savner faktisk å se han skikkelig sint, helst på andre enn med selv da vel og merke.

Bagatellelivet var ikke alltid kaviar og champagne, men jeg ville aldri i verden vært den tiden foruten. - Og «studentmaten» kan jeg i hvert fall ikke klage på!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Har du noen gode studentmat-tips? Del gjerne i kommentarfeltet under.

Og ikke glem å merke matbildene dine med #godtno på Instagram, så plukker vi ut de beste til forsiden eller reposter dem.

Publisert: 22.08.2014 kl. 08:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?