Fire thailandske retter du lett kan lage hjemme

4. mars 2016Aktuelt
TYPISK THAI: Thailandsk mat er både fargerikt og proppfull av gode smaker. Foto: Sara Johannessen.
TYPISK THAI: Thailandsk mat er både fargerikt og proppfull av gode smaker. Foto: Sara Johannessen.

Søtt, salt, syrlig og ganske spicy – thailandske matretter byr på litt av alt. Heldigvis kan du lett lage thailandsk mat hjemme. Prøv deg på thaisuppe, papayaasalat, kyllingwok med Thai basilikum og kokospannekaker.

Etter en tur til Thailand er det lett å la seg inspirere av all den fantastiske maten de serverer. Fristelsene står bokstavelig talt i kø på hvert gatehjørne, og er du matglad som meg rekker man aldri å bli skikkelig sulten igjen før det er noe nytt som skal smakes på. Utvalget er utrolig variert, ofte kraftig chilisterk, spenstig sitruspreget av lime og limeblader og kremet av kokos.

Når det gjelder kjøkkenutstyr så blir de fleste rettene tilberedt i en wok, og har du sett et mobilt tuk-tuk-kjøkken så er det ganske utrolig hva man kan trylle frem med relativt få hjelpemidler. En annen ting du legger merke til er alle morterne som stadig er i bruk. Krydder og grønnsaker knuses sammen i store mortere slik at oljer og aromaer frigis.

Heldigvis er det faktisk ikke slik at du må til Thailand for å nyte noen eksotiske retter. Mange spesialiserte matvarebutikker har et imponerende utvalg av krydder, grønnsaker, urter, sauser og en mengde ingredienser du aldri har hørt om før. Selve butikken kan være en opplevelsesreise i seg selv.

Jeg kan ikke love deg paradisiske strender, fargerike blomster og vakre elefanter, men jeg garantere at maten vil gi deg et smil om munnen.

Publisert: 04.03.2016 kl. 14:17
Oppdatert: 08.04.2016 kl. 10:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?