Lise Finckenhagen: Fire fristende og mettende pastasalater

MIDDAGSSALAT: Eller lunsjsalat. Unasett er disse fire variantene både gode og mettende. Foto: Sara Johannessen/VG
MIDDAGSSALAT: Eller lunsjsalat. Unasett er disse fire variantene både gode og mettende. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

En stor bolle pastasalat fungerer like bra til lunsj som til middag. Prøv en kremet pastasalat med pesto og kylling, eller en deilig tex-mex-variant med bønner og avokado.

Ikke bare kan den være en rett helt på egenhånd, pastasalat er også et supert tilbehør til alt av grillmat. Og da glemte jeg helt å nevne pastasalat som den perfekte lunsjrett, for ikke å snakke om pastasalaten som den ideelle piknik-retten den er.

Uansett anledning, her finnes det veldig mange muligheter - og relativt få regler. Kok pastaen, avkjøl og bland inn det du liker best selv. Lag en smakfull dressing: Den kan enten være olje- og eddik-basert, eller en mer kremet variant laget av crème fraîche, yoghurt naturell eller majones. Eller en blanding av litt forskjellig.

Test ut en kremet variant med kylling, pesto og soltørkede tomater. Eller en pastasalat med brokkoli, bacon, rødløk, tørkede tranebær og pinjekjerner. Føler du deg litt mer i «zorba-modus» bør du satse på den «greske» salaten - og har du rester etter tacomiddagen har du allerede et godt utgangspunkt for en tex-mex salat.

Som sagt, varier etter eget ønske, også når det gleder pastafasonger. Litt ekstra «krønsj» i form av nøtter, frø eller kjerner er alltid godt. Og har du noen friske urter tilgjengelig er det bare å hive oppi dem også.

Salaten er servert, og dermed pasta!

Sjekk ut Lise Finckenhagens fristende og mettende middagssalater:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?