Til hovedinnhold

Denne iskalde desserten elsker både store og små

GODBIT: Frosne bananer blir kjempegode hvis du dypper dem i sjokolade og strø. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
GODBIT: Frosne bananer blir kjempegode hvis du dypper dem i sjokolade og strø. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Alt du behøver er bananer og sjokolade. Og strøssel.

Frosne bananer på pinne: Både en bloggerfavoritt, og en del av populærkulturen for oss som så på TV-serien «Arrested Development» - og deres Frozen Banana Stand.

Frosne bananer på pinne er en genial godbit når solen steker, eller når du rett og slett har lyst på noe godt, søtt og forfriskende. Det er lite jobb å lage dem, og hvis du dypper dem i mørk sjokolade med over 70 prosent kakao, blir de til og med (ganske) sunne.

Inspirert av Huffington Post og bloggeren Sugar Hero - som forøvrig også liker den anerkjente TV-serien - har vi laget vår egen versjon av banan-godbiten. Sjekk ut hvordan du lager dem under:

Ingredienser:

To bananer

200 gram melkesjokolade

100 gram kokesjokolade

Ønsket topping, for eksempel hakkede peanøtter, kokosmasse eller kakestrøssel

Grillpinner eller ispinner

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Fremgangsmåte:

1. Skrell to bananer, og del dem i to på midten. Stikk en ispinne eller grillpinne i enden, slik at bananen sitter fast. Putt bananene i fryseren i noen timer - eller over natten. Når bananene er gjennomfrosne kan du fortsette med steg 2.

2. Knekk sjokoladen i biter. Her kan du forøvrig bruke den varianten du liker best - være seg helt mørk sjokolade, ren melkesjokolade, eller en blanding. Smelt sjokoladen over vannbad: Dette gjør du ved å koke opp vann i en kjele, og så legge sjokoladen i en annen kjele som flyter i det kokende vannet. Da unngår du at sjokoladen svir seg. (Obs. Pass på at ikke noe av det kokende vannet ender opp i den smeltende sjokoladen.)

3. Når sjokoladen er helt smeltet, tar du bananene ut av fryseren. Legg én og én banan i en bolle, og hell smeltet sjokolade over. Hold bananen opp ned og la den overflødige sjokoladen renne av.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

4. Strø ønsket topping over bananen mens sjokoladen fortsatt er myk. Sjokoladen stivner fort siden bananen er frossen, så jobb kvikt!

5. La sjokoladen stivne litt før du legger den ned på en tallerken.

6. Server snarest, og nyt en iskald og kremete sjokolade-banan.

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Hva pleier du å lage i sommervarmen? Del gjerne tips i kommentarfeltet under!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?