Ukens matblogg: Luksusomelett med asparges og røkelaks

25. juni 2015Aktuelt
SUNT: Omelett er godt og sunt, og fyll den med asparges og røkelaks for å gi den et luksuspreg. Du kan bruke andre grønnsaker også hvis du liker det bedre. Foto: Annica Været
SUNT: Omelett er godt og sunt, og fyll den med asparges og røkelaks for å gi den et luksuspreg. Du kan bruke andre grønnsaker også hvis du liker det bedre. Foto: Annica Været

Enkel å lage, sunn og nydelig smak.

Ukens matblogg: Annica Været (47)Jobber som HR Business Partner i TelenorBor i OsloFavorittråvare er sesongens råvarerFavorittredskap er en skarp kniv og en godt brukt tresleivNår jeg lager mat så liker jeg å improvisere og smake meg frem til et perfekt resultatBlogg: Annicaommat.com med mat fra bunnen av i en hektisk hverdagFoto: Sigrun Været
Ukens matblogg: Annica Været (47)Jobber som HR Business Partner i TelenorBor i OsloFavorittråvare er sesongens råvarerFavorittredskap er en skarp kniv og en godt brukt tresleivNår jeg lager mat så liker jeg å improvisere og smake meg frem til et perfekt resultatBlogg: Annicaommat.com med mat fra bunnen av i en hektisk hverdagFoto: Sigrun Været

- Det er noe helt spesielt med en god omelett, du trenger kun et par egg, litt salt og kajennpepper for et nydelig og smaksrikt måltid. Sunt er det også, sier ukens matblogger Annica Været til Godt.no.

- Den blir best med to egg, da holder det til to personer hvis du har litt annen mat ved siden av. Hvis du skal lage til flere anbefaler jeg å steke dem i hver sin panne slik at de blir ferdig på likt, sier hun.

- Du kan blande inn inn friske grønnsaker, kjøtt, sjømat rofrukter eller restemat hvis du vil det. Omelett er ganske allsidig, og du kan utfordre deg selv også med å tilsette krydder og urter fra verdens alle kjøkken, fortsetter hun.

- Det som er spesielt godt med akkurat denne omeletten med asparges og røkt laks er at den gir deg en følelse av luksus. Råvarer er av beste kvalitet og har helt nydelig smak.

- Det som er viktig å tenke på med en omelett er å holde passe lav temperatur over tid. Blir det for varmt så blir den gjerne tørr og kjedelig. En perfekt omelett er fyldig, saftig og ikke minst nydelig i smak, sier Annica.

Les bloggen til Annica her, og følg henne på Facebook, Instagram, og Twitter også.

Ingredienser for 2 personer

  • 2-3 asparges
  • 2 egg
  • 2 skiver røkt laks
  • 2 ss vann
  • 0,5 klype salt
  • 0,5 spissodd kajennpepper
  • 1 ss meierismør
  • salt

Slik gjør du det

Annica bruker 15-20 minutter på å lage denne omeletten

Grill eller stek aspargesen i ca. 10 minutter til den er mør.

Pisk egg og vann godt sammen, tilsett kajennpepper og salt, og pisk litt til.

Skjær asparges på langs i tynne skiver.

Varm stekpannen med smør.

Fordel røren jevnt og la selve bunnen sette seg. Når du ser at overflaten begynner å sette seg, legger du asparges, laks og helt til slutt, rikelig med parmesan på den ene halvdelen.

Fold den andre halvdelen over fyllet som et lokk, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skru av varmen og la det hele deretter stå på ettervarme i ca 3 minutter.

Del omeletten og fordel på to tallerkener

Server gjerne en frisk salat til.

LETTVINT: Når omeletten begynner å sette seg, legger du fyllet på den ene halvdelen og bretter den andre halvdelen over. Foto: Annica Været
LETTVINT: Når omeletten begynner å sette seg, legger du fyllet på den ene halvdelen og bretter den andre halvdelen over. Foto: Annica Været

Publisert: 25.06.2015 kl. 12:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?