Slik pynter du kakene til maifesten
Har du lyst til å pynte kakene til maifesten i flaggets farger? Det finnes flere alternativer. Bortenfor hylla med kakestrøssel.
Pynt med bær
Pavlova, bløtkake eller dessert i glass pyntet med blåbær, bringebær og jordbær gjør seg godt på et festdekket bord. Kaker med krem kan gjerne pyntes med litt bløt frukt eller bær, men pass på at bærene du pynter med på en marsipankake er tørre. Deler du bærene i to, legg den tørre delen mot marsipanen. Frosne bær egner seg best som fyll i en kake, ikke som pynt, ettersom de avgir væske ved tining. Det er heller ikke lurt å sprøyte pisket krem på en marsipankake. Fuktighet fra krem og bær gjør at marsipanen begynner å gå i oppløsning. Den vil etter hvert begynne å renne.
Pynt med blomster
Friske blomster på en kake er superlekkert og det finnes utallige spiselige blomster å velge mellom. På denne tiden av året er utvalget noe begrenset, men fioler, alle typer blomster fra frukttrær eller (økologiske) roser kan brukes. Blomstene kandiseres (Pensle med eggehvite, strø på sukker og tørk) eller brukes som de er. Friske blomster visner fort og legges på kaken eller som pynt på en dessert rett før servering.
Pynt med det du har i skapet
Improviser! Har du glemt å kjøpe inn strøssel eller non stop i flaggets farger? Ikke fortvil. Se hva du har i skapet. Kanskje kan posen med smågodt inneholde noe du kan bruke? Har du noen pikekyss liggende? Til denne troikakaka fant jeg noen gamle marshmallows og innerst i skapet - et glass coctailbær. Ute hadde jeg blå fioler. Her har jeg delt bærene, klipt opp marshmallowsen og lagt på noen fioler.
Spiselig pynt
Du får kjøpt flere forskjellige kakepyntvarianter i flaggets farger, men om du skulle trenge ideer til hvordan du kan maipynte kakene selv – her kommer noen forslag:
Rødt: Bringebær, jordbær, røde epler, granateple, moreller, kirsebær, coctailbær, roser/ roseblader, bringebærsukkertøy.
Hvitt: Pisket krem (ikke bruk krem fra sprayboks, den faller sammen), pikekyss (marengs), kokos, marshmallows, marsipan, sukkerpasta, blomster fra frukttrær.
Blått: Druer, blåbær, bjørnebær, fioler, solbær, løsvektgodis.
Kandisering: Pisk en eggehvite lett sammen med en gaffel. Påfør eggehvite med pensel eller fingre (både foran og bak) på blomsten. Dryss på FINT sukker. Ikke vanlig farin, men ekstra fint farin (kjøpes på butikken, eller kjør sukkeret du har i en foodprocessor). Dryss av sukker og la tørke en ukes tid.
Publisert: 10.05.2016 kl. 16:54
Oppdatert: 11.05.2016 kl. 09:17
Lag deg en gratis konto