Franske Blend lager ellevill blå hamburger

3. oktober 2017Aktuelt
«AU REVOIR»: Tvillingburgere med blått brød til ære for Colette. Foto: Blend
«AU REVOIR»: Tvillingburgere med blått brød til ære for Colette. Foto: Blend
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

Da varehuset Colette skulle lukke dørene, ville burgerresturanten Blend lage en skikkelig farvelburger. 

Colette er et fransk varehus, som er kjent for sin gode miks av merker, konsepter og prisklasser. Forbes har kåret butikken til «den mest trendy butikken i verden», og den er kanskje særlig kjent for sin vannbar som har mer enn 100 forskjellige merker med flaskevann. I juli ble det kjent at varehuset, med flere verdenskjendiser på kundelisten, stenger etter 20 år.

Gourmet burgerkjeden Blend, som ifølge matnettstedet Grub Street er en institusjon på linje med Colette, har en rekke ganger samarbeidet med varehuset. De beskriver varehuset som «det mest inspirerende noensinne», og derfor kunne de ikke la de forsvinne uten en skikkelig «au revoir»-hamburger, skriver Blend i en Facebook-melding til Godt.

– Ideen om farvel-tvillingburgere ble dermed født. Det er to burgerbrød farget blå, som Colettes kjente logo, skriver Blend.

Fargen på burgerbrødet er ikke hvilke som helst blåfarge, men tonen Pantone 293 C, referert til som Colette-blå, ifølge pressemeldingen fra Colette.

Begge burgerne har burgere laget av en biffblanding. I tillegg har den ene cheddar som er lagret i 18 måneder. Den andre har karamellisert løk, hvitløksmajones og spinat. De blir begge servert med krydret grønnkålchips, forklarer Blend.

Rød underholdning

Det er ikke første gang brugerbrødet har fått ny farge. I 2015 lagde Burger King i Japan en knallrød variant.

– Den røde burgeren ble skapt for å underholde og engasjere entusiastiske gjester med signatursandwicher som gleder både gjennom smak og det visuelle, skrev Burger Kings presseteam i en mail til Godt da.

De hadde da tilsatt paprikapulver i både brødet og osten for å få den røde fargen, skrev Wall Street Journal.

Publisert: 03.10.2017 kl. 15:41
Oppdatert: 04.10.2017 kl. 08:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?