Disse elleville kakene ser ut som realistiske middagsretter

30. oktober 2014Aktuelt
SURPRISE: Nei, dette er ikke en burger med salat og pommes frites, men en kake. Foto: Debbie Does Cake
SURPRISE: Nei, dette er ikke en burger med salat og pommes frites, men en kake. Foto: Debbie Does Cake

Den amerikanske bakeren Debbie Gourd har tatt internett med storm med sin søte kaker som ligner på alt annet enn dessert.

Vanlige sjokoladekaker er bare passé. San Francisco-baserte Debbie Gourd, som står bak kakeselskapet Debbie Does Cake, baker nemlig noen utrolig realistiske «middagskaker».

Blant kakene finner man alt fra kyllingvinger, pølser og bønner, og baby back ribs til Michael Kors-sko. Nå er kakene omtalt overalt på nettet, deriblant de svært populære nettstedene Buzzfeed og Huffington Post.

Se bilder av flere elleville kaker lenger ned i saken!

Vanlig formkaker

Ifølge Goard har hun alltid har vært glad i å lage «mat-kaker», og en av de første hun lagde var en skinke med ananasgarnityr.

- Det var en såpass bra illusjon at jeg fikk masse positive reaksjoner. Når kundene mine ser kakene er det heller de som blir inspirerte og ber om kaker som simulerer deres favorittretter, sier kakemesteren til Godt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRANSK: Hvis du har lyst på en fransk opplevelse men ikke er glad i ost og baguette, kan kanskje denne brød- og briekaken være midt i blinken. Foto: Debbie Does Cake
FRANSK: Hvis du har lyst på en fransk opplevelse men ikke er glad i ost og baguette, kan kanskje denne brød- og briekaken være midt i blinken. Foto: Debbie Does Cake

Alle kakene er laget av vanlige formkaker som hun «former som leire» med diverse kniver og verktøy.

- I tilegg bruker jeg spiselige materialer som fondant, sukker, sjokolade og gelatin. Jeg bruker også en airbrush-pensel med matfarge for å få den rette teksturen, sier Goard.

Smaker godt

Selv om kaken kanskje ser ut som en hummer, smaker den ikke sjøsprøyt og luksurøs sjømat.

- Jeg prøver alltid å lage kakene så gode som mulig. Derfor bruker jeg fyll som ganache, salt karamell eller fyldig kremost, sier konditoren.

Og på spørsmål om hun noensinne har laget en lekker «sjokoladekake» av biff og poteter, kommer svaret kontant:

- Nei, hvis jeg startet med det ville nok ingen ha stolt på meg ved middagstider igjen, sier Goard.

Hva tenker du om de hyperrealistiske kakene? Diskuter gjerne i feltet under.

LEKKERT: Surf n' turf har aldri vært mer funky. Her sees en hummer, asparges og biff av kake og fondant. Foto: Debbie Does Cake
LEKKERT: Surf n' turf har aldri vært mer funky. Her sees en hummer, asparges og biff av kake og fondant. Foto: Debbie Does Cake
WAKEY WAKEY: Kake-eggs and bakey. Dette må da være den perfekte kaken for de som liker frokosten best. Foto: Debbie Does Cake
WAKEY WAKEY: Kake-eggs and bakey. Dette må da være den perfekte kaken for de som liker frokosten best. Foto: Debbie Does Cake
BBQ-WINGS: Sjokoladekyllingvinger med ranch-dressing laget av buttercream frosting, og en selleristang av sukker til garnityr. Foto: Debbie Does Cake
BBQ-WINGS: Sjokoladekyllingvinger med ranch-dressing laget av buttercream frosting, og en selleristang av sukker til garnityr. Foto: Debbie Does Cake

Publisert: 30.10.2014 kl. 08:52
Oppdatert: 30.10.2014 kl. 10:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?