Gratinerte italienske kjøttboller

27. februar 2015Aktuelt
KOSEMAT: Kjøttbollene blir ekstra gode når du baker dem i ovnen med hjemmelaget tomatsaus og gratinerer mozarella over. Foto: Mette Lindgren
KOSEMAT: Kjøttbollene blir ekstra gode når du baker dem i ovnen med hjemmelaget tomatsaus og gratinerer mozarella over. Foto: Mette Lindgren

Digg! Kjøttboller i tomatsaus med smeltet mozarella er kosemat som alle kan like. Ukens matblogger Mette Lindgren deler sin beste oppskrift.

Ukens matblogger Mette Lindgren (51)Bor i OsloFavorittråvaren er løkFavorittredskap er kokkeknivBlogg: Myfoodpassion.net Der jeg viser at du kan lage god og spennende mat for en rimelig penge.Foto: Mikaela Lindgren
Ukens matblogger Mette Lindgren (51)Bor i OsloFavorittråvaren er løkFavorittredskap er kokkeknivBlogg: Myfoodpassion.net Der jeg viser at du kan lage god og spennende mat for en rimelig penge.Foto: Mikaela Lindgren

I Spania lager de kjøttboller som tapas, Ikea har gjort svenske kjøttboller verdenskjent, og greske kjøttboller er rett og slett nydelig. Men Italia har også sin variant, og her er oppskriften fra Mette Lindgren som står bak bloggen My food passion.

- Italienske kjøttboller har jeg laget lenge, men bakt i ovnen er en ny liten vri for meg, sier ukens matblogger Mette Lindgren til Godt.no.

- Den deilige hjemmlagde tomatsausen med friske urter og saftige kjøttboller og masse smeltet mozzarellaost er blitt en gjenganger i vår familie, som lørdagskos, forteller hun.

- De tar litt tid å lage men er realitvt enkel. Har du ikke laget mye mat før kan du gjøre det litt enklere for deg ved å bruke ferdig tomatsaus, men jeg anbefaler å lage den fra grunnen av slik jeg skriver i oppskriften. Det er veldig lettvint, og blir bedre når den får putret på ovnen en god stund, forklarer Mette.

- Jeg lager kjøttbollene ganske store, med masse fersk oregano. Hvis du vil kan du servere dem med pasta, eller du kan servere med kokt bulgurhvete. Det er også veldig godt, sier hun.

- Bruk aller helst ferske urter som oregano eller basilikum som er lett å få tak i butikken. Hvis du ikke bruker alt, plukker du bare av bladene og fryser dem ned i en liten pose har du krydder til en dag du skal lage sauser eller gryteretter, forteller hun.

Les bloggen til Mette her, og følg henne på Facebook, Instagram, og Pinterest også.

Ingredienser for 3 personer

Kjøttboller

 • 400 g kjøttdeig
 • 2 ss fersk oregano, hakket
 • 1/2 dl finrevet parmesan
 • 1 egg lettvispet
 • 2 hvitløksfedd, revet
 • havsalt og pepper

Tomatsaus

 • 1 ss olivenolje
 • 1 løk, finhakket
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2 ts sukker
 • 1 boks knust tomat
 • En håndfull fersk basilikum, revet i småbiter

Topping

 • 150 g revet mozzarella ost

Slik gjør du

Mette bruker omtrent 1,5 time på å lage dette.

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og rør alt godt sammen. Rull store kjøttboller, ca en toppet spiseskje. Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 15-30 min.

Start på tomatsausen ved å varme opp olje i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, ca 5 min. Ha i tomater og sukker. La det hele putre under lokk i 10 min på svak varme. Smak til med salt og pepper og rør i basilikum.

Sett ovnen på 200 grader. Ta frem en middels stor ildfast form.

Varm opp en stekepanne med 2 ss olivenolje, stek kjøttbollene på middels høy varme til er gjennomstekte og fått fin farge. Det tar ca 8-10 min.

Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett. Hell på tomatsausen, la den renne ned mellom kjøttbollene. Strø på osten og riv noen basilikumblader over. Stek i ovnen 10-12 min til osten er smeltet og fått en gyllen farge.

Server med godt brød, pasta eller bulgurhvete. Det du liker best.

Tre andre gode varianter av kjøttboller:

Publisert: 27.02.2015 kl. 11:45
Oppdatert: 03.03.2015 kl. 12:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?