Pokémon-hysteriet har kommet til matindustrien

25. juli 2016Aktuelt
SPISELIGE POKÉMONS: Frister det med en pokéball med Nutella?
SPISELIGE POKÉMONS: Frister det med en pokéball med Nutella?

Det var vel bare et spørsmål om tid.

Pokémon-trenden har spredt seg i rekordfart de siste ukene og har nå, ikke uventet, ankommet restaurantbransjen. Flere kafeer og restauranter har trykket trenden til sitt bryst, og enkelte steder tilbys det retter inspirert av de japanske figurene.

Hektet på Pokémon Go? Ti triks du må få med deg!

Pokémon-desserter

Den australske kjeden Doughnut Time har lansert smultringer formet som pokémonballer.

Smultringene kommer i ulike varianter med forskjellige pokémoner, så hvis du virkelig vil «catch them all» må du nok kjøpe ganske mange. Men når smultring-kjernen består av Nutella, så gjør det kanskje ikke noe å «måtte» kjøpe flere. Doughnut Time er ikke den eneste australske kafeen som utnytter trenden. Sjokoladebutikken Sisko Chocolate, som holder til i Melbourne, har laget en Pokémon-inspirert kakao.

Kakaoen består av en pokéball i mørk og hvit sjokolade, som du deretter skal helle varm kakao over sånn at ballen smelter.

Samarbeid med restauranter

Diverse desserter formet som pokémoner er ikke den eneste måten mat og Pokémon Go vil forenes. Nylig ble det lekket at selskapet bak spillet vil la bedrifter betale for at deres beliggenhet i den virkelige verdenen, skal dukke opp i det virtuelle spillkartet. Ifølge The Guardian er McDonald's sannsynligvis først ut med å dukke opp i spillet, etter at e-poster mellom Niantic, som står bak Pokémon Go, og McDonald's ble lekket. Foreløpig er det snakk om McDonald sine 3000 japanske restauranter, som alle skal bli til Pokémon Gym-er. Det vil si at spillere her kan møtes til en virtuell kamp mellom sine pokémoner. Det er ventet at et lignende samarbeid vil bre seg til selskaper i flere land verden over.

Spede forsøk her hjemme

Også her hjemme har interessen for spillet vært enorm. Om McDonald's i Norge eller andre restauranter vil prøve seg på en sponsoravtale med Pokémon Go, vites ikke. Men det finnes selvsagt andre måter å friste spillentusiastene på.

Kjendis-kokk Tom Victor Gausdal prøvde forleden å lokke potensielle gjester til Strand Restaurant, om enn med glimt i øyet. På restaurantens uteservering kan du nemlig fange det han betegner som en «topp 10 sjelden Elektrobuzz».

Publisert: 25.07.2016 kl. 08:01
Oppdatert: 25.07.2016 kl. 15:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?