Dette må du ikke gå glipp av på årets største matfestival

MIDT I GRYTA: I fjor besøkte over 160.000 Matstreif på Rådhusplassen. I år satser de på å øke antall besøkende med utvidet festivalområdet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MIDT I GRYTA: I fjor besøkte over 160.000 Matstreif på Rådhusplassen. I år satser de på å øke antall besøkende med utvidet festivalområdet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Natalie Ngo Granum

Matstreif går nok en gang av stabelen i Oslo, og er større enn noensinne. Godt har plukket ut åtte matboder og aktiviteter du bør få med deg.

Den store festivalsesongen nærmer seg slutten, men først er det duket for en av Norges største matfestivaler på Rådhusplassen på fredag og lørdag. I år har festivalområdet dessuten blitt utvidet til både Aker Brygge og Tjuvholmen.

Her kan du smake noe av det beste Norge har å by på hos flere hundre matboder, samt få innblikk i norsk matkultur. Flere av restaurantene langs bryggen vil også tilby egne menyer med norske råvarer.

Tenker du å ta deg en tur innom matfestivalen i løpet av helgen? Her er Godts oversikt over hva du ikke må gå glipp av.

Foto: Dag Fonbæk/VG
Foto: Dag Fonbæk/VG

I ølteltet kan du sette deg ned og ta en slurk av norsk øl brygget på naturlige råvarer. Her finner du 120 ølmerker fra 23 produsenter, som er en sterk økning fra i fjor. Du kan velge og vrake mellom kreative smaker som lys pils med wasabi og chili og andre spennende varianter. Er du ikke så glad i øl, finner du også sider laget på norsk epler i teltet.

Utenfor teltet blir det også arrangert en rekke andre øl-aktiviteter, som ølsmaking av Indian Pale Ale på Beer Palace på lørdag.

Matstreif-festivalen bugner av lokalproduserte godbiter fra hele Norge. I det store Matmerk-teltet kan du smake matvarer fra nord til sør, og kjøpe med deg alt fra den prisbelønte Tingvollosten til rakfisk fra Valdres.

På den andre enden av området finner du Godts samarbeidspartner Meny, som har rigget til en smakebit på noen av de flere hundre lokalmatprodusenter som skal få plass i butikkhyllene fremover.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Er du fingernem og glad i reker? Nå har du sjansen til å bli norgesmester i rekepilling på lørdag. Oppgaven er å rense 22 perfekte reker, som skal være det ideelle antallet for et godt rekesmørbrød. Liker du ikke reker, kan du heller være med å heie frem deltakerne som skal kjempe om å bli Norges raskeste rekepiller på Lekter’n kl. 14.

I bokteltet kan du hilse på og få boken signert av en rekke kokebokforfattere. Norges største matblogger og «Årets matblogger»-finalist, Trine Sandberg, besøker bokteltet på fredag ettermiddag. Det samme gjør komiker Anne-Kat. Hærland som er aktuell med ny kokebok. Lørdag kan du møte juicedronning Carina Hultin Dahlmann og lære mer om juicing.

Er du rask, så rekker du kanskje å få et glimt av hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, som besøker teltet sammen med Arne Hjeltnes tidligere på fredag.

Foto: Natalie Ngo
Foto: Natalie Ngo

Hos Bondens marked, som strekker seg over store deler av festivalområdet på Rådhusplassen, kan du kjøpe lokale spesialiteter direkte fra produsenten. En umiddelbar favoritt blant redaksjonen er de rykende ferske svelene hos «Anne Karins snadder». Ikke bare blir du fristet av lukten, men du kan velge og vrake mellom deilig topping som geitost blandet med kviteseidsmør, eplemos med kanel og annet godt.

Foto: Øyvind Nordahl Næss
Foto: Øyvind Nordahl Næss

Hjemmebrygging av øl har blitt en økende trend i Norge. Er du nybegynner og vil lære det som er nødvendig for å kunne lage ditt eget øl hjemme? Da kan Ølakademiets kurs på Beer Palace lørdag være noe for deg. Her vil du få kunnskap om alt fra gjærtyper til lagring og oppbevaring. Kurset koster 390 kr per person og du må melde deg på i forkant.

Det skjer flere spennende aktiviteter for barn på Matstreif. De kan bli med å melke en ku, lage sjømatspyd eller taco, samt trene smaksløkene sine. Eller kanskje smake på helt fersk honning. Bybi har mange kuber med bier rundt omkring i Oslo, og her kan barna se hvordan biene lever og jobber gjennom en bikube med vindu i.

Foto: Natalie Ngo
Foto: Natalie Ngo

Sist, men ikke minst, Godt.no har en egen stand på Matstreif i samarbeid med Tine Yoghurt. Velkommen til oss for smaksprøver og inspirasjon på yoghurt med topping, og finn ut hvordan du deltar i Instagram-konkurransen hvor du kan vinne en Kitchen Aid-blender.

Del dine matblinkskudd fra Matstreif på Instagram med #godtno, og vi plukker ut de beste til forsiden eller reposter bildene.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?