Lise Finckenhagen: Slik koker du kyllingkraft

7. april 2020Aktuelt
GODT FRA BUNNEN AV: En kraft, mange muligheter - som denne nudelsuppen med kylling og posjert egg eller kremete suppen med fritert kylling.
GODT FRA BUNNEN AV: En kraft, mange muligheter - som denne nudelsuppen med kylling og posjert egg eller kremete suppen med fritert kylling.
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Med hjemmelaget kyllingkraft har du et godt utgangspunktet til en kremet kyllingsuppe, tacosuppe eller nudelsuppe. 

Kyllingsuppe kokt på hjemmelaget kyllingkraft har virkelig noe eget over seg. Ikke bare er det varmende og godt, men smaken og vissheten om at noe er laget fra bunnen av er ekstra tilfredsstillende.

Klart man kan lage disse suppene på andre kraft/buljongalternativer, men har du litt ekstra tid om dagen, eller kanskje du har lyst til å lære noen nytt, så synes jeg du skal kjøpe en hel kylling, beine den ut – for så å koke kraft på skrog og avskjær. God økonomi er det også. Og en ting kjøpekraften aldri vil komme i nærheten av, er stoltheten over å servere noe selvlaget og selvkokt.

Kunne det kanskje friste med en kremet kylling- og vårløksuppe med fritert kylling (ja, vi klinker til med litt ekstra) ved siden av, eller hva en taco-inspirert kyllingsuppe med avokado på toppen og sprø tortillastrimler som fungere som krutonger? Hvis du virkelig har god tid, synes jeg du skal teste ut en kylling- og nudelsuppe med hjemmelaget chiliolje og gjerne et svømmende posjert egg! Stjerneanis, kanel, hvitløk, ingefær og soya gjør buljongen deilig aromatisk, og med chilioljen kan du selv justere suppen akkurat så passe sterk du selv måtte ønske.

Lite kan måle seg smaken av god tid, omsorg og kjærlighet!

Publisert: 07.04.2020 kl. 12:54


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?