Lise Finckenhagens hjemmelagde sjokoladefavoritter

4. desember 2020Aktuelt
JULEGODT: Hjemmelaget «Toffifee» passer supert i julen, og kan være en fin julegave.
JULEGODT: Hjemmelaget «Toffifee» passer supert i julen, og kan være en fin julegave.
Foto: Sara Johannessen Meek / VG

Selv om det aller meste kan kjøpes ferdig, er det likevel noe helt spesielt med hjemmelaget sjokolade.

Hjemmelaget «Daim» med sprø knekk, nam.
Hjemmelaget «Daim» med sprø knekk, nam.
Foto: Sara Johannessen Meek / VG

Små saftige, seige, søte og fristende munnfuller er fylt med sanselig nytelse og masse tilfredsstillelse. Og så er det ganske morsomt med egne varianter på kjente favoritter.

Daim for eksempel, eller knekk med sjokolade om du vil. Her også med pistasj og et lite dryss av flaksalt. Altså hvor uimotståelig er ikke kombinasjonen karamell, sjokolade, nøtter og bittelitt salt?

«Knekken» blir sprø og porøs av alt smøret som røres inn. Pass bare på at karamellen ikke blir for mørk når du smelter sukkeret, da kommer vi over på bitterskalaen - og det ønsker vi ikke. 

Hjemmelaget «Bounty».
Hjemmelaget «Bounty».
Foto: Sara Johannessen Meek / VG

«Bounty» har for anledningen kun tre ingredienser, nemlig kokos, søt kondensert melk og sjokolade. Hvis du rister kokos gyllen i en tørr varm stekepanne får den en kraftigere smak av – nettopp kokos. Du kan gjøre det med all kokosen om du vil, eller riste litt som du drysser over mens sjokoladen ennå er smeltet (fester seg ikke når den har stivnet). 

«Toffifee» er en annen favoritt som består av fløtekaramell, nougat, hasselnøtt og litt sjokkis på toppen. Har du ingen egnede former så fortvil ikke, da lager du heller en kjempe-toffifee som du deler i passende biter! Noe av vitsen med hjemmelaget er jo nettopp det - at det er hjemmelaget. Og da er bare helt topp at det synes på utseende og kjennes på smaken!

Og du, den karamellen i bunnen er i grunn en konfekt i seg selv, og dypper du dem i sjokolade har du en «Smørbukk» som er ganske så lik «Dumle».

Fikk du lyst å bake til jul?

Publisert: 04.12.2020 kl. 12:28
Oppdatert: 17.12.2021 kl. 11:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?