Seks enkle og raske middager

2. august 2021Aktuelt
FRISKT:  Burrata, spekeskinke, fiken og basilikum - er enkelt og godt i sommervarmen.
FRISKT: Burrata, spekeskinke, fiken og basilikum - er enkelt og godt i sommervarmen.
Foto: Stian Broch, VG
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Har du dårlig tid til å lage middag? Eller orker du bare ikke å stå i timevis på kjøkkenet? Ikke stress - mange gode middager kan lages på under 30 minutter.

Det er nemlig ikke sånn at alle gode middager tar lang tid å lage. Her har vi samlet noen oppskrifter som kan gjøre middagsplanleggingen enklere.

Husk at det er lov å eksperimentere med rettene, og i flere av oppskriftene kan du både bytte ut, legge til og trekke fra varer alt etter hva du har i kjøleskapet.

Seks middager som tar under 30 minutter å lage:

Burrata, spekeskinke og basilikum er en enkel rett - som metter, men heller ikke tynger for mye. Hvis ønskelig kan burrataen byttes ut med mozarella, fiken kan byttes ut med tomat - og har du lyst på en syrlig og frisk komponent, kan du toppe det hele med litt sitron.

Om ikke den italienske osten frister, er kanskje pasta en grei løsning. Tar ofte ikke lang tid - og man trenger heller ikke mange ingredienser.

Er det derimot litt kjølig og regndråpene fosser ned fra himmelen er kanskje en varmende gulrotsuppe med ingefær eller en kyllingcurry et godt alternativ.

Og en dag i uken bør man jo ha fisk - og har du litt blomkål igjen fra en middag tidligere i uken, kan du kanskje bruke opp den og lage ris?

Publisert: 02.08.2021 kl. 12:09


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?