Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Kjøkkenredskapene redaksjonen ikke klarer seg uten

13. januar 2023Aktuelt
PRAKTISK: Hvorfor skitne til et helt desilitermål, når man kun behøver 1 desiliter?
PRAKTISK: Hvorfor skitne til et helt desilitermål, når man kun behøver 1 desiliter?
Foto: Produsentene

Fra måleskjeer og hullsleiver, til sous vide-maskiner og vakuumpakkere. Her er hele nisje-redaksjonens favorittdingser til kjøkkenet.

Vi har alle våre favorittprodukter, være seg nydelige interiørprodukter som gjør hjemmet koselig, eller praktiske hodelykter som gjør at du finner fram i vintermørket.

Her på Godt er vi selvfølgelig mest opptatt av alt relatert til kjøkkenet. Derfor tok vi en prat med kollegene våre på MinMote, Dine Penger og Tek for å finne ut hva alle bare ha når de lager mat.

Maria på Godt

Selv har jeg de siste årene blitt helt avhengig av en hullsleiv. Dørslaget tar så stor plass i oppvaskmaskinen, mens denne bare slenges på bestikkhyllen.

Jeg bruker den til alt fra å løfte opp fiskestykker, erter og makaroni, til å bruke den som et alternativ til et dørslag ved å holde alt på plass i gryten mens jeg heller av vannet. Plassbesparende og helt genialt.

Astrid på Dine Penger

Jeg er avhengig av vår Kenwood kjøkkenmaskin som vi (av en eller annen grunn som jeg ikke husker) fikk av svigerfar etter at vi hadde flyttet inn i hus for en elleve-tolv år siden. Den har blant annet hjulpet meg til å få de luftigste kanelboller og høye, fine marengsbunner. Gruer meg til den går dukken og vi må punge ut det en ny en koster.

Denne modellen ble en av testvinnerne da Tek testet kjøkkenmaskiner.

Ellers er jeg også avhengig av en melsikt som må frem når festkakene skal bakes, så det ikke blir klumper i røre og glasur.

Stein Jarle på Tek

Min favoritt er rett og slett en plastpinsett som brukes til det aller aller meste som involverer varme. Den er så utrolig praktisk til å plukke opp og snu ting og til å legge på tallerkenen. Irriterer meg grenseløst når jeg er på kjøkken som ikke har en sånn.

Natalie på Godt

Dette settet har flere måleskjeer, men det er den på én desiliter som blir brukt flere ganger hver eneste dag, til alt fra havregrøt til hvit saus. Måleskjeen fungerer helt topp til å måle både flytende og tørt. Jeg tar den bare rett ned i havregrøt- eller melposen, og vips, har jeg den mengden jeg trenger. Den er helt super siden jeg slipper å skitne til et helt desilitermål for små mengder.

Finn Jarle på Tek

Bamix-stavmikseren min er den «kjøkkenmaskinen» jeg har, for sammen med slicesy-dingsbomsgreia som hører til systemet er den stavmikser og foodprocessor i ett. Enten jeg lager sauser eller potetmos eller bortimot kverner kjøtt – finkvernet blir det jo ikke, men det kan komme ganske nære.

Lager jeg brød av nøtter og frø, går de store komponentene oppi der for å bli til mel. Bamixen er en altmuligdings av rang, og den dauer ikke samme hvor mye jeg mishandler den, virker det som.

I tillegg kjøpte jeg min første fornuftige, gode ostehøvel fra Bjørklund i en alder av 41. Den har ført til en radikal uptick i osteforbruket. Måtte billighøvlene på dagligvaren ryke og reise!

Vilde på Tek

Slikkepotten. Fordi den tynne, litt harde saken får med seg alt det den store slikkepotten ikke får med seg, og så er den sykt mye enklere å bruke til å rette opp frosting på kaker for eksempel. Jeg bruker helst kun denne til sånn alt skrape-deigete-og-klissete-greier med.

Og vakuumpakkeren. Det var en gang en eks-kjæreste som skjønte at jeg av og til bare glemmer å spise, eller ikke gidder å lage ordentlig middag fordi jeg er en dott. Så hun serverte meg alle mulige enkeltretter – fra supper til gryter – i vakuumpakker.

Og siden har meg og min egen vakuumpakker blitt bestis, for det tar mye mindre plass med hundre flatpakkede supper i fryseren, enn ørten førti gedigne bokser.

Eiren på MinMote og Godt

Jeg er avhengig av å starte dagen med en rykende fersk kopp kaffe på sengen. Og selv om vi har en ekte kaffemaskin i hjemmet, med nykvernede kaffebønner, er det alltid pulverkaffen med en god skvett havremelk som jeg kommer tilbake til igjen og igjen. Vannkokeren er derfor min beste venn hver morgen.

Malene, SEO-journalist på nisje

Med sous vide-maskinen så gjør grovarbeidet seg selv! Sett den på og la den stå i antall valgte timer, brun kjøttet litt i pannen, og voila – så har du nydelig mørnet kjøtt til middagen.

Publisert: 13.01.2023 kl. 14:49


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?