12 billige og gode middagsretter

26. august 2022Aktuelt
KOSELIG: En smaksrik og varmende suppe trenger ikke koste all verden.
KOSELIG: En smaksrik og varmende suppe trenger ikke koste all verden.
Foto: Sara Johannessen Meek
Hanna Haug Røset
Hanna Haug Røset

Prisene øker, men trangere tider trenger ikke å bety dårligere mat.

Prisene på matvarer fortsetter å stige. For den som er glad i god mat høres et strengt matbudsjett kanskje trasig ut.

Men den gode nyheten er at det er fullt mulig å spare inn på matbudsjettet uten å spise kjedelig eller dårlig. Spesielt dersom du er villig til å investere litt tid i planlegging.

Å lage en større porsjon når du først er i gang er et sikkert sparetips. Supper og gryter er godt egnet for frysing og gir ofte en lav kostnad per porsjon.

Å spise mer plantebasert er også en måte å spare penger på. Våre beste tips til hvordan du bytter ut kjøttdeigen med kjøttfrie alternativer finner du her. Husk også at erter, bønner og linser blir ekstra rimelig og du kjøper dem tørre i større kvantum.

Grønnsaker i sesong er som regel billigere, og i supper kan du ofte mikse og trikse med de grønnsakene du har tilgjengelig. En svinekoke i suppen gir mye smak for pengene.

Å faktisk spise opp den maten man har kjøpt er essensielt om du skal kutte i matkostnadene. Omeletter og gratenger er et perfekt utgangspunkt for deg som vil bruke opp rester.

De fleste liker pannekaker,og med litt sammalt mel og havregryn blir de mer mettende. Pannekaker kan også fylles og gratineres i ovnen. I oppskriften under er pannekakene fylt med ostesaus, skinke og purre, men dette er en rett med store muligheter for improvisasjon etter hva du måtte ha i kjøleskapet.

Inviterer man til selskap vil man gjerne «bjuda på». Heldigvis finnes det middagsretter som gir deg den festlige følelsen uten at det koster skjorta. Blåskjell er ikke bare enkelt å lage, det er dessuten billig. Og få ting er så klassisk som en fransk løksuppe. Deilig varmende mat for en slikk og ingenting.

På jakt etter mer middagsinspirasjon? Her finner du alle våre beste middagstips!

Publisert: 26.08.2022 kl. 13:17
Oppdatert: 01.02.2023 kl. 15:13


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?