Juledessert: Et søtt punktum

21. desember 2021Aktuelt
TRADISJON TRO: Riskremen må på bordet i mange et julehjem, oppskrift i saken.
TRADISJON TRO: Riskremen må på bordet i mange et julehjem, oppskrift i saken.
Foto: Stian Broch / VG
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Julemiddagen fortjener et verdig punktum – enten du liker det søtt, friskt, tradisjonelt eller ekstravagant.

Etter det som for mange av oss er et salt og tungt julemåltid må dessertmagen fylles. Den siste delen av julemåltidet er kanskje som resten, forankret i tradisjoner. Desserten er også en rett som kan skape litt splittelse rundt bordet på julaften.

Kanskje ikke hele familien egentlig liker multekrem, eller kanskje riskremen føles litt heftig etter både risengrynsgrøt til lunsj og pinnekjøtt til middag?

Lag en ny vri på den tradisjonsrike familie-desserten eller skap egne desserttradisjoner. La deg inspirere av disse oppskriftene, eller sjekk samlesiden med Godt sine beste juleoppskrifter.

Nei, vi prøver ikke å omvende dere som vil ha desserten som den alltid har vært.

Vi har selvsagt oppskrift på både multekrem, riskrem med rød saus og karamellpudding. Men hva med å tilbrede tradisjonsdesserten med nye smaker i år? Prøv forskjellige bær i sausen til riskremen eller server syrlig frukt med karamellpuddingen, for eksempel.

Hva er vel mer deilig enn å avslutte jule-slabberaset med friske, syrlige smaker? Da blir du kanskje enda mer klar for søte kaker og konfekt til kaffen senere på julekvelden.

Sitrusfrukter passer ypperlig i desserter.

Det kan selvsagt være på sin plass å avslutte julemiddagen med en skikkelig sukkerbomber også. Desserter med sjokolade passer perfekt som det søte punktum.

Balanser de fyldige smakene i sjokolademoussen med å rive litt appelsinskall over. Med pepperkaker, nøtte- og kryddersmaker blir desserten ekstra julete.

Frukt i kokt eller bakt form egner seg godt som dessert. Krydderkokte epler eller pærer kan nytes alene, med is eller vaniljesaus, eller som topping på en jule-pavlova.

Frister ikke noe av dette? Da foreslår vi å servere en drink, fersk frukt, kaker eller oster, for å runde av julemiddagen på rederlig vis.

Oppskrift på julekaker, konfekt og drinker finner du her.

Publisert: 21.12.2021 kl. 13:53
Oppdatert: 22.12.2021 kl. 07:26


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?