Lise Finckenhagen: Fristende piknikmat

DROPP PØLSENE: Her får du noen tips fra Lise Finckenhagen til fristende piknik-mat som kan erstatte pølsene på engangsgrillen, som denne potetsalaten med laks. Foto: Krister Sørbø/VG
DROPP PØLSENE: Her får du noen tips fra Lise Finckenhagen til fristende piknik-mat som kan erstatte pølsene på engangsgrillen, som denne potetsalaten med laks. Foto: Krister Sørbø/VG
Lise Finckenhagen

Når solen titter frem og verden er i ferd med å bli litt mer «normal» igjen, er det veldig deilig å nyte maten ute.

Og det er jo ikke sånn at det er nødvendig med en langtur for å ta med seg niste heller. Noen ganger kan man bare tusle bort til parken, ut i hagen eller finne seg en passende gressplen å slå seg ned på. Med et hyggelig teppe under armen, eller i veska, har du i grunn det du trenger av «oppakning». Gjør det superenkelt ved å lage et helt lite brød om til en stor sandwich, smurt med hvitløksmajones og fylt opp med godsaker som soltørkede tomater, grillet paprika, fersk mozzarella og spekeskinke.

Og med ferske nypoteter har du kan du enkelt lage en lun og stekt potetsalat med røkelaks, crème fraîche, kapers og ramsløk. Fortvil ikke hvis du ikke får tak i ramsløk, det blir veldig godt med friske urter som vår kjære gressløk også.

For en småheit «take away»-følelse foreslår jeg nudler og kylling «kung pao». Kanskje ikke den ideelle retten hvis du har tenkt til å tusle et stykke, men pakker du den godt inn, holder den stund på varmen og er dessuten veldig god og lun også.

Kardemommeknuter er derimot utrolig enkle å bringe med seg, og de passer inn hvor som helst og når som helst.

Nå er vi så klare for å tilbringe dager utendørs at det bare er å gripe mulighetene og et teppe, og nyte maten ut i det fri.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?