Til hovedinnhold

Verdenskjente Fäviken Magasinet stenger dørene: – Jeg er sliten

6. mai 2019Aktuelt
LEGGER NED: Kjøkkensjef Magnus Nilsson ved Fäviken Magasinet har bestemt seg for å slutte. Dermed blir hele restauranten nedlagt i desember. Foto: Fäviken Magasinet
LEGGER NED: Kjøkkensjef Magnus Nilsson ved Fäviken Magasinet har bestemt seg for å slutte. Dermed blir hele restauranten nedlagt i desember. Foto: Fäviken Magasinet

Den svenske stjernerestauranten regnes som et av de beste spisestedene i verden. Nå vil de gi seg.

To Michelin-stjerner, utallige toppkarakterer fra restaurantanmeldere og internasjonal berømmelse til tross: Fäviken Magasinet har valgt å stenge dørene.

Det var kjøkkensjef Magnus Nilsson (35) som selv delte nyheten på sin Instagram mandag. Der forteller han at den kommende sesongen vil bli hans siste på restauranten, med avslutning 14. desember.

restaurantens nettsider bekrefter de at hele restauranten vil stenge som følge av at Nilsson gir seg.

Vil fokusere på familie og fritid

– Jeg har vært kokk her i over ti år nå, og det har vært fantastisk. Usedvanlig tidlig i karrieren min ble jeg gitt muligheten å utvikle og drive en ambisiøs restaurant på en måte de fleste kokker bare kan drømme om, skriver den svenske kokken.

Han skriver videre at det har vært en vanskelig beslutning å ta, men at han tror det er den riktige. Når den kommende sesongen er over, vil han tilbringe tiden sin med familien, og reflektere, fiske, være i hagen, skrive, hvile, og få god helse, både psykisk og fysisk.

– Jeg skal ikke lyve. Jeg er litt sliten etter all denne tiden hvor vi har presset utviklingen av restauranten fremover, skriver han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LANDLIG: Michelin-restauranten Fäviken Magasinet blir omtalt som en av verdens beste, og mest bortgjemte, restauranter. Foto: Fäviken Magasinet
LANDLIG: Michelin-restauranten Fäviken Magasinet blir omtalt som en av verdens beste, og mest bortgjemte, restauranter. Foto: Fäviken Magasinet

Kritikerrost

Fäviken Magasinet ligger rundt 19 mil fra Trondheim, ikke langt unna den svenske byen Åre.

I 2016 fikk restauranten sine to første stjerner i Michelin-guiden – en bragd de har opprettholdt siden den gang. De har også høstet svært gode kritikker fra restaurantanmeldere, inkludert norske. I 2016 skrev Dagens Næringsliv at det er «underlig at de ikke har tre stjerner», mens VGs restaurantanmelder skrev at Fäviken Magasinet muligens er «verdens beste restaurant».

I 2018-utgaven av The World's 50 Best ble Fäviken dessuten rangert som verdens 67. beste restaurant.

Restauranten, og kjøkkensjef Nilsson, var også med i første sesong av Netflix-serien Chef's Table.

Nilsson skriver at restauranten allerede er fullbooket resten av året, noe som betyr at det ikke er mulig å bestille bord før restauranten legger ned.

Publisert: 06.05.2019 kl. 15:15
Oppdatert: 06.05.2019 kl. 15:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?