Det beste jeg vet med Truls Svendsen

9. oktober 2019Aktuelt
TO KOKKER: Truls Svendsen har lært mye av å spille inn tre sesonger av «Truls à la Hellstrøm» med Eivind Hellstrøm. Foto: TV 2
TO KOKKER: Truls Svendsen har lært mye av å spille inn tre sesonger av «Truls à la Hellstrøm» med Eivind Hellstrøm. Foto: TV 2
Maren Rostad Wilberg
Maren Rostad Wilberg

Truls Svendsen er avhengig av å ha majones og rømme i kjøleskapet, og har tvangstanker om hissige ordre fra Eivind Hellstrøm når han står på kjøkkenet.

TRULS SVENDSEN Alder: 47 år Bosted: Oslo Samboer: Charlotte Smith (32), og datteren Eva (5 måneder) Bokutgivelser: Truls over Grønland, Truls à la Hellstrøm, Truls til fjells TV-program, kjent fra blant annet: Truls à la Hellstrøm, Tjukken og Lillemor, Oppdrag Norge og Oppdrag Hurtigruten. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
TRULS SVENDSEN Alder: 47 år Bosted: Oslo Samboer: Charlotte Smith (32), og datteren Eva (5 måneder) Bokutgivelser: Truls over Grønland, Truls à la Hellstrøm, Truls til fjells TV-program, kjent fra blant annet: Truls à la Hellstrøm, Tjukken og Lillemor, Oppdrag Norge og Oppdrag Hurtigruten. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Klaus «Chili Klaus» Pilgaard, matblogger Trine Sandberg og kjøkkensjef Kari Innerå. Denne gangen har vi snakket med Truls Svendsen, som er aktuell med en ny sesong av «Truls à la Hellstrøm» på TV 2.

Hva er din favorittfrokost?

Egg & Bacon på rykende varmt fersk grovbrød, med tomatbønner og iskald melk.

Hva med favorittmiddag?

Min samboer Charlottes impromiddager, hvor jeg har ansvaret for grønnsakskutting og vindrikking på hjørnet av kjøkkenøya.

Har du en favorittdessert?

Oster! Gi meg nydelig vin til det, og jeg er i himmelen!

Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

Ingen har klart å vise meg noe bedre enn potetgull og dipp. Jeg vet det ikke er bra for meg, men der er jeg usedvanlig svak.

Hva er det aller beste du kan få servert?

En god blandet tartar, da er jeg i himmelen. Eyvinds tartar er himmelsk. Det samme er den jeg får servert i min favoritt-lunsj-plass i København, Schønnemann. Tartar, øl og akevitt der er en stor glede i livet mitt.

Hva foretrekker du å lage selv?

Reinsdyrgryte, bacalao, fløtebaserte pastaer. Prøver gjerne nye ting også, elsker å lage mat. Bare viktig å ha åpnet den vinflasken mens man lager mat.

Hva er favoritt-ingrediensen din?

Fløte og crème fraîche. Det går sjeldent galt om man har med det. Jeg elsker de to, til Eyvinds store fortvilelse.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Kaldt ute betyr ofte kraftige gryter og deilig rødvin.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Majones og rømme. Er på en måte litt småskadet av disse to ...

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

Ørepropper. Når jeg reiser rundt med Eyvind.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Eyvind Hellstrøm. Det er en drøm å lære å lage mat av han, nydelig og fantastisk fyr som han er, men det er litt godt når han ikke henger over meg og er misfornøyd over min manglende entusiasme og energi.

Hva hører du på når du lager mat?

En indre Hellstrøm-stemme som sier; – Hva faen er det du driver med?

Hva var det beste du visste da du var liten?

Mammas lørdagspizza. Det er mulig jeg i dag ville tenkt at den var helt ok, men som liten tjukkas var det en vakker opplevelse!

Hvor vil du helst reise?

Tilbake til Lofoten. Med Eva, Charlotte og vår hund, Dex. I bobil. Noen vil kanskje tenke at det er litt harry, men vi tok den turen i fjor sommer og det er den fineste turen vi har hatt. God mat og drikke, toppturer, og uansett hvor vi stoppet for å overnatte var det vakker utsikt.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Fløtebasert pasta. Utnytter hver mulighet i og med at Charlotte mener hun får luft i magen av det, haha!

Hvor går du helst ut og spiser?

Le Benjamin, Katla, Delicatessen, Night Pig, Palace Grill.

Hva spiser du aldri?

Kabaret. Det er bare jævlig dårlig gjort å servere.

RETRO KLASSIKER: Kabaret lages av aspik, altså en salt gelé, og fylles med for eksempel reker, krepsehaler, egg, erter og andre godsaker. Foto: Godt
RETRO KLASSIKER: Kabaret lages av aspik, altså en salt gelé, og fylles med for eksempel reker, krepsehaler, egg, erter og andre godsaker. Foto: Godt

Publisert: 09.10.2019 kl. 10:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?