Lise Finckenhagens retter med sitrusfrukter: Saftig kake, kylling i sitronsaus og appelsinglasert ørret

13. mars 2020Aktuelt
GODT NÅ: Sitrusfrukter kan brukes både i salte og søte retter. Her appelsinglasert ørret med blomkålris og saftig marsipankake med røde appelsiner.
GODT NÅ: Sitrusfrukter kan brukes både i salte og søte retter. Her appelsinglasert ørret med blomkålris og saftig marsipankake med røde appelsiner.
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Nyt sitrusfruktene når de er på sitt beste.

Smaken av gode appelsiner, røde appelsiner og sitroner fra Amalfi-kysten er nydelig og frisk. De nytes gjerne naturell (kanskje ikke sitronen, da), men evner også å bidra til litt kjøkkenmagi, enten du er ute etter den syrlige og sødmefulle saften, eller det aromatiske, litt bitre, skallet. Husk bare å skrubbe frukten godt i varmt vann før du bruker skallet, og bruk kun det ytterste fargede.

Sitroner fra Amalfi-kysten er for øvrig en av mine soleklare favorittingredienser - så lykken er litt ekstra stor når de er å få tak i. Den vidunderlig gule skatten er ekstremt anvendelig, og jeg elsker både smaken og duften, perfekt balansert og herlige aromatisk.

Noe av det viktigste på kjøkkenet er nettopp det å balansere smakene riktig, og da er sitrusfruktene viktige bidragsytere. Kylling i kremet sitronsaus, appelsinglasert laks og den saftige kaken med marsipan og «syltede» røde appelsinskiver har alle sitrus som en av hovedingrediensene, men ofte er det bare en liten skvis som skal til for å løfte en rett til nye høyder. De friske dråpene, eller det aromatiske skallet, kan dominere smaksbildet så vel som å være til stede uten at man egentlig merker det. Ja, sitrusen kan snike seg inn som en reddende kjøkkenengel de gangene du kjenner at du mangler noe i sausen, uten helt å være klar over hva det er. Noen ganger er et hint av sitrus alt du trenger!

Publisert: 13.03.2020 kl. 16:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?