Nå kan du reise på verdens villeste matferie

12. august 2013Aktuelt
TRESTJERNERS MICHELIN: The Fat Duck i England er blant restaurantene som står på ferielisten. Her serverer kokk og eier Heston Blumenthal en Botrytis Cinerea. Foto: Ashley Palmer-Watts
TRESTJERNERS MICHELIN: The Fat Duck i England er blant restaurantene som står på ferielisten. Her serverer kokk og eier Heston Blumenthal en Botrytis Cinerea. Foto: Ashley Palmer-Watts

Har du 1,6 millioner kroner til overs? Da kan du spise deg jorden rundt å besøke alle verdens 109 trestjerners Michelin-restauranter på et halvt år. 

Er du glad i mat og reise? Da trenger du ikke å lete lenge etter drømmeferien. En ny luksusreise, som aldri er arrangert tidligere, tilbyr nå en spektakulær matturné som drar innom alle verdens trestjerners Michelin-restauranter.

Tre stjerner i Michelin-guiden anses som ypperste klasse når det kommer til god mat og atmosfære, og går under beskrivelsen: «Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise.» Nå har du imidlertid mulighet til å besøke alle 109 trestjerners Michelin-restauranter i verden på én og samme reise.

Men før du begir deg ut på gourmeteventyret må du sette av et halvt år i kalenderen, ha over halvannen million til overs og naturligvis en god appetitt.

Prislapp på 1,6 millioner

Reisen ut i den kulinariske verden er nemlig lagt opp til en trestjerners spiseopplevelse i snitt annen hver dag i seks måneder.

NAPA VALLEY: Michelinreisen stopper blant annet innom kokk Thomas Kellers restaurant The French Laundry i California. Foto: Deborah Jones/VeryFirstTo.com
NAPA VALLEY: Michelinreisen stopper blant annet innom kokk Thomas Kellers restaurant The French Laundry i California. Foto: Deborah Jones/VeryFirstTo.com

Det er luksusopplevelsesfirmaetVeryFirstToog nettreisebyrået Holidaysplease som tilbyr denne luksuriøse og delikate ferien.

– Dette er en eksepsjonell og sensasjonell gourmet-reiseopplevelse – i overdådighet overgår den alt annet vi har organisert, sier Charles Duncombe i Holidaysplease til AFP Relaxnews.

Prisen ligger på 182.000 britiske pund, som tilsvarer omtrent 1,6 millioner norske kroner, for deg og en reisepartner. I tillegg til det ypperste av mat og vin, dekker kostnadene også fly på business klasse og overnatting på fem-stjerners luksushotell.

Moderne gastronomi

Noen av høydepunktene på den appetittvekkende turen er blant annet «posjert laks i alkoholinfusert gelè» servert på The Fat Duck i England av eksperimentelle Heston Blumenthal, delikatesser av den legendariske kokken Alain Ducasse i Monaco og en unik gourmetopplevelse med «ananasbobler» hos Arzak i Baskerland.

ARZAK: I fjellrike Baskerland kan du smake på ananasbobler laget av den anerkjente kokken Juan Mari Arzak. Foto: VeryFirstTo.com
ARZAK: I fjellrike Baskerland kan du smake på ananasbobler laget av den anerkjente kokken Juan Mari Arzak. Foto: VeryFirstTo.com

I løpet av luksusferien reiser du innom 12 forskjellige land, deriblant stjerneadresser som Per Se i New York, Lung King Heen i Hong Kong, Sushi Yoshitake i Tokyo og Meurice i Paris.

Og hvis du synes 1,6 millioner kroner er mye å bruke på mat, så kan du nyte gourmetreisen med litt bedre samvittighet. For hvert turkjøp vil det nemlig bli gitt en donasjon på 1500 britiske pund til veldedighetsorganisasjonen The Prince's Trust, som hjelper unge mennesker.

NEW YORK: Per Se ansees som en av de beste stjernerestaurantene i det store eplet, og eies også av Thomas Keller. Foto: Deborah Jones/VeryFirstTo.com
NEW YORK: Per Se ansees som en av de beste stjernerestaurantene i det store eplet, og eies også av Thomas Keller. Foto: Deborah Jones/VeryFirstTo.com

Michelin-stjerner

Michelin-guiden gir årlig ut én, to eller tre stjerner til gode restauranter over hele verden, hvor anonyme inspektører bedømmer smak og, kvalitet på maten og personalets kunnskaper og opptreden. Å ha en eller flere stjerner i guiden gir anerkjennelse og høy status innen restaurantbransjen.

I Norge var Maaemo i 2012 den første nordiske restauranten i historien som fikk to stjerner i guiden etter det aller første besøket fra Michelin-inspektørene. Andre norske restauranter som har utmerket seg er Bagatelle, som hadde to stjerner i en periode, og Statholdergaarden med én Michelin-stjerne i den røde boken.

Publisert: 12.08.2013 kl. 08:44
Oppdatert: 12.08.2013 kl. 15:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?