Lise Finckenhagen: Pytt i panne på tre måter

10. januar 2020Aktuelt
BRUK OPP RESTENE: Enten i en klassisk pytt i panne som er oppgradert med bearnaisesaus, eller en rosenkål-pytt med mandelpoteter. Foto: Krister Sørbø/VG
BRUK OPP RESTENE: Enten i en klassisk pytt i panne som er oppgradert med bearnaisesaus, eller en rosenkål-pytt med mandelpoteter. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Pytt i panne er den perfekte retten når kjøleskapet skal ryddes og rester brukes opp.

Det meste kan benyttes, og det er noen deilig enkelt og tilfredsstillende over en rett som kan stekes sammen i en stor panne. Pytt-en kan oppgraderes og nedjusteres etter behov. Se på oppskriftene som et forslag, overhodet ingen fasit her altså.

Den klassiske varianten med poteter, løk, karbonade, pølse og speilegg har fått en aldri så liten «gullkant» i form av bearnaisesaus. Og det enkle grepet må jeg si løftet den til en «luksus-pytt».

Stekt rosenkål og rester av ovnsbakte mandelpoteter danner grunnlaget for en rosenkålpytt. Chili, hvitløk og ingefær setter fart på rosenkålen og posjert egg er alltid gøy, men det går fint med speilegg også.

Stekt ris må kunne kalles en asiatisk variant av pip (pytt i panne), her er risen byttet ut med trendy revet blomkål og vipps, så har du en saftig blomkålpytt med masse god smak.

Enkelt, billig og veldig godt!

Publisert: 10.01.2020 kl. 09:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?